Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 12.06.2017.
20:10
D. Pašić - Vesti A

"Štrumpfovi" stasali za odličja

Članovi Kulturno-umetničkog društva Ostrog iz Linca imaju predivne utiske sa 22. Evropske smotre folklora u Portorožu. Popularni "Štrumpfovi" su se vratili sa velikim priznanjem, srebrnom plaketom i peharom "Vesti", iako su bili jedni od najmlađih.

D. Pašić
Nezaboravan provod: Ekipa Ostroga u Portorožu

Poseban značaj ima činjenica da je ovakav plasman, u konkurenciji 50 ansambala iz cele Evrope, ostvarilo udruženje koje je osnovano pre nešto više od tri godine.

Tim povodom se Upravni odbor ovog udruženja obratio javnosti:

D. Pašić
Srebrni pehar "Vesti"

"Presrećni smo što smo bili privilegovani da budemo deo srpske folklorne porodice. Uvek nam je želja da na što kvalitetniji način predstavimo naše društvo, kao čuvara i negovatelja kulturne raskoši našeg naroda. Da na najlepši mogući način zajednički ostavimo pečat srpske kulture i tradicije u nekom novom gradu kao što smo to ovog puta uradili u predivnom Portorožu. Naravno, kao i iza svake privilegije tako i iza ove, koja se ogleda u pripadnosti najboljima, ali i u osvajanju srebrne plakete, stoji naporan i kvalitetan rad", navodi se u saopštenju.

U Ostrogu zahvaljuju ljudima koji su učestvovali u kreiranju i oblikovanju njihovog nastupa. To su pre svih koreograf Milorad Runjo, Darko Ćitić, koji je muzički ukrasio nastup, i Zvezdan Đurić, koji se postarao da u vizuelni utisak utka duh predaka i starih vremena.

"Ne zaboravljamo naravno prijatelje, koji su direktno i indirektno pomogli našem koreografu Goranu Čiči da od ostroških "Štrumpfova" stvori folklorni ansambl. U cilju stvaranja u svakom smislu zdravog načina i zdrave sredine za odrastanje i druženje naše dece, kao i njihovih roditelja.

A sve u službi očuvanja srpske kulture i tradicije. Svim srpskim klubovima tj. njihovim članovima i rukovodstvima želimo sreću u daljem radu na negovanju, svima nam iste ideje očuvanja srpske kulture i tradicije.

Čestitke "Mokranjcu"

KUD Ostrog čestita titulu dragim prijateljima, KUD-u "Mokranjac" iz Beča, koji su po mišljenju, ne samo stručnog žirija nego i svih prisutnih, zasluženo trijumfovali i najbolje predstavili srpski folklor, ali i odnos prema radu i onom šta i koga zastupaju. Bečlije su još jednom potvrdile da nisu slučajno uzor članovima Ostroga, već verovatno i mnogim drugima. Sve čestitke klub iz Linca je uputio i ostalim učesnicima Smotre u Portorožu, a posebno dragim prijateljima FMD Izvor iz St. Galena.


 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online