Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 02.11.2016.
09:50
Vestionline A

Kuhinje po meri

Nepisano pravilo kaže da kuhinja oslikava dušu svakog doma. Pre nego što se upustimo u renoviranje, odnosno planiranje i izgradnju nove kuhinje, vrlo je bitno da se informišemo o svim okolnostima koje se nje tiču. Savršena kuhinja predstavlja spoj ergonomičnosti, ekonomičnosti, funkcionalnosti, prilagođavanja prostoru, ali neizostavno i Vašeg ličnog pečata. Upravo iz tog razloga, kuhinje po meri u svetu danas jesu najzastupljeniji i najmoderniji način kreiranja prostora u kojem ćete provoditi dragoceno vreme spremajući obroke za sebe, svoju porodicu i prijatelje.

Promo
 

Kako biste odabrali idealan plan i pronašli optimalno rešenje za Vašu novu kuhinju, morate biti upoznati sa ključnim karakteristikama najpopularnijih materijala za izradu kuhinjskih elemenata kao što to su univer ploče, MDF (Medium-density fibreboard) ili medijapan, kao i puno drvo.

Kuhinje po meri izrađene od univer materijala u suštini predstavljaju najisplativiju varijantu. Iako je po sadržaju ređi i pritom teži za obradu od medijapana, cena univera je ipak prilagodljivija kupcima sa skromnijim budžetom i u proseku iznosi od 200 do 260 evra po dužnom metru, uključujući i frontalne delove. Ukoliko, ipak, želite da Vaša kuhinja izgleda nalik medijapanu, to ćete morati da uradite laserskim kantovanjem. Univer se lako održava i otporan je na mehaničke i hemijske uticaje.

Promo
 

S druge strane, kuhinje po meri dizajnirane od nebojenog, odnosno furniranog medijapana jesu skuplje od univer materijala, ali ta razlika nije prevelika. Cena po dužnom metru kreće se između 300 do 400 evra. Međutim, kada govorimo o farbanom i lakiranom medijapanu, razlika u ceni je mnogo vidljivija. Kvalitet kuhinje od medijapana ogleda se u tome što je taj materijal gušći i izdržljiviji od univera, pa samim tim poseduje i mnogobrojne mogućnosti prilikom završne obrade. Iako se možda radi o trošku koji se ne uklapa u potpunosti u Vaš budžet, važno je imati na umu prednosti koje donosi ova skupocena investicija, a to svakako jeste prefinjeniji, kvalitetniji i luksuzniji materijal.

Ukoliko Vaš dom već odaje utisak bogatog i stilski uređenog prostora, tada je verovatno najbolje da se odlučite za kuhinju po meri od punog drveta. Tačno je da izrada kuhinje od punog drveta jeste najskuplja na tržištu sa cenom od preko 450 evra, ali je ujedno i najkvalitetnija. Takođe, ono što joj podiže cenu jeste činjenica da je za izradu ovakve kuhinje potreban profesionalni zanatlija.

Svakako, u cenu treba uračunati i sve prateće elemente poput okova, dok će visina uloženog novca zavisiti i od potencijalne kombinacije materijala.

U raznovrsnoj ponudi koju nudi preduzeće Enterijer Sekvoja, a koje se već 15 godina uspešno bavi ovim poslom, pored opisanih materijala možete sami da birate i radne površine od prirodnog kamena, inoksa, kompozitnih materijala, pa sve do univera. Takođe, u Vaše kuhinje po meri biće ugrađeni okovi najpriznatijih svetskih proizvođača (blum, fgv, hafele, blanco, ranke, itd). Kompanija ima bogato iskustvo, kako u zemlji tako i u inostranstvu, i našim klijentima stručno prenosi i sve svetske novitete u dizajnu enterijera, dok je pravilna organizacija prostora naš zaštitni znak. Kontaktirajte nas +381 64 364 94 32  ukoliko imate bilo kakvih pitanja i garantujemo Vam profesionalnost u komunikaciji i radu kao i maksimalnu pomoć pri odabiru Vaše savršene kuhinje po meri. 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online