Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 08.04.2016.
13:24
rtklive.com A

Posle jednog šišanja od dečaka postali ljudine

Da deca znaju za humanost i solidrnost i da je njihova domišljatost jedan od načina da svom drugu pruže podršku, pokazali su učenici Osnovne škole "Knez Lazar" u Donjoj Gušterici.

youtube.com
Drugari Stefana Tomića iz VII/1 odeljenja OŠ "Knez Lazar" iz Donje Gušterice

Naime, dečaci odeljenja VII/1, u znak solidarnosti sa svojim drugom Stefanom, koji boluje od malignog oboljenja štitaste žlezde, ošišali su se do glave, kako se posle povratka sa terapije njihov drug ne bi osećao neprijatno i kako bi mu bar donekle olakšali suočavanje sa bolešću. Ovu akciju su realizovali uz podršku odeljenjskog starešine, ali i ostalih učenika ove škole.

"Nije drugačiji od nas!"

- Dao sam predlog, pošto je naš drug bolestan, da se svi ošišamo da bi njemu pružili podršku - rekao je Jovan Jovanović, Stefanov drug.

- Mi smo želeli da mu pokažemo da se ne razlikuje od nas, da mu pružimo moralnu podršku da istraje u tome - kazao je Dušan Ničić.

- Želimo da mu pokažemo da nije drugačiji i da to može svakom da se desi, da je to izlečivo - poručio je drug iz odeljenja Nikola Filić. 

Stefanovi roditelji nisu mogli da skupe snage i govore o bolesti svog deteta, ali je mali Stefan pokazao da je veliki borac i u telefonskom uključenju rekao je da je u kontaktu sa drugovima.

- Često se čujem sa svojim drugarima, znam da su mi priredili neko iznenađenje, ali ne znam o čemu je reč. Trenutno sam u bolnici u Beogradu sa roditeljima, terapija deluje, doktori su dobri prema meni i nadam se da ću za nekoliko dana biti na Kosovu, da ću se vratiti svojoj kući, školi i drugovima - rekao je Stefan Tomić.

Potreban zahtev roditelja

Stefanovo lečenje iziskuje i veće troškove, ali za prikupljanje bilo kakve novčane pomoći neophodan je zahtev i odobrenje roditelja, ističe direkor Osnovne škole "Knez Lazar" Milorad Filipović.

- To ne može bez roditelja, ne bih voleo da uvredimo nekoga. Neka od vas potekne inicijativa, ako su roditelji spremni, neka upute zahtev školi, a mi bismo taj zahtev sproveli i u matičnoj, ali i drugim školama - rekao je Filipović.

Mesto u prvoj klupi do zida u učionici VII/1 je upražnjenjo, a drugovi nestrpljivo čekaju Stefana da im se pridruži.

- Stefane, čekamo te, ozdravi što pre! - poručili su njegovi drugari.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online