Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 19.03.2016.
13:41
Vestionline A

Vučiću doveli studente da im priča o travi!

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se u subotu u zgradi Vlade Srbije sa studentima Fakulteta organizacionih nauka koji su osvojili prvo mesto na prestižnom svetskom takmičenju u Kanadi, uz poruku da su Srbiji potrebni znanje, energija i pobednički duh kakvi su i njih doveli na pobednički tron.

Tanjug
Specijalista za sve pa i za travu: Aleksandar Vučić

Studenti FON pobedili su timove 11 najprestižnijih svetskih biznis univerziteta na takmičenju McGill Management International Case Competition u Montrealu, u rešavanju poslovne studije slučaja.

Premijer je, čestitajući im na uspehu, rekao da će vlada učiniti sve da podstakne preduzetnički duh i drugačiji pristup ljudi i opštu atmosferu, kako bi se sprečio odlazak mladih, obrazovanih ljudi.

- Nije trava manje zelena u Srbiji nego bilo gde drugde - rekao je Vučić i dodao da mora u budućnosti više da se radi na znanju, na pozitivnom pristupu, da u našoj zemlji nije lošije nego bilo gde, ali i na stvaranju atmosfere i okolnosti koje pogoduju učenju, kreativnosti i radu.

- Uz znanje možemo da pristignemo i prestignemo napredne zemlje - uveren je Vučić, dodajući da je neophodno da pređemo sa društva koje kuka i odlazi iz svoje zemlje, na društvo koje će pozitivnije gledati u budućnost i više biti posvećeno radu. 

On je ukazao da je, nažalost, našim ljudima često tuđe lepše i važnije.

Građani takođe, ukazao je Vučić, moraju shvatiti da je završeno sa socijalističkim samoupravljanjem, sa čekanjem da ti neko nešto reši i ponudi, i da je neophodno da se u Srbiji podstakne preduzetnički duh, kako bi se zadržalo stanovništvo na granicama zemlje, na istoku i jugu. 

Studenti imali petlju

Student Nemanja Jevtović preneo je Vučiću da je tim, čiji je bio član, pobedio u  žestokoj konkurenciji fakulteta iz SAD, Kanade, Evrope, Australije i Azije. 

- Radili smo studiju slučaja 32 sata. Ono što nas je izdvojilo i što je prepoznao žiri, sastavljen od 14 najboljih kanadskih privrednika, jesto bila činjenica da smo ušli srcem u takmičenje, da smo imali petlju i hrabrosti da izađemo iz zadatih okvira u razmišljanjima - objasnio je on.

Pored Nemanje Jovanovića, tim FON-a činili su Kristina Knežević, Anja Koprivica, Andreja Moskovljević, a predvodila ih je profesorka Vesna Damnjanović. Oni su najavili da se sledeće takmičenje u rešavanju "studija slučaja" održava u Beogradu narednog meseca i pozvali Vučića da ga otvori.

Subota 19.03.2016. 14:47
Ne leci se, crk-ni na rasprodatoj "zelenoj" travi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online