Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 31.12.2015.
02:42
Đ. Barović - Vesti A

Dijaspori najbolji provod u otadžbini

Ako je suditi po afinitetima naše dijaspore, nova 2016. godina najveselije će se dočekati na gradskim trgovima, restoranima i kućnoj režiji u otadžbini.

Đ. Barović
Petrovac na Mlavi

Prema podacima većine opština, broj pridošlih dijasporaca je mnogo veći nego ranijih godina, a svaka opština je, shodno svojim mogućnostima, pripremila odgovarajući zabavni program.
Bez sumnje, najveselije će biti u Požarevcu gde peva Milan Topalović Topalko.

Prema informacijama iz Turističke organizacije ovog gradu, Topalkov nastup su finansirali privrednici iz Požarevca.

Radiša Dragojević, predsednik jedne od najvećih dijasporskih opština Petrovac na Mlavi, najavljuje bogat zabavni program, uz trubače i ponoćni vatromet.

Zaljubljeni: Saša Radojković sa devojkom Katarinom

- U odnosu na period od pre pet godina, ove godine je broj naših ljudi iz dijaspore koji su odlučili da u Petrovcu slave Novu godinu čak duplo veći. Stigli su nam sugrađani iz gotovo svih krajeva Evrope, a tradicionalno najviše je onih iz Nemačke, Švajcarske i Austrije - kaže Dragojević.

n dodaje da je najbolji dokaz odluke dijaspore da u matici proslavi Novu godinu činjenica da su svi restorani, kao i smeštajni kapaciteti uveliko rasprodati.

I u opštini Žabare je mnogo više dijaspore nego ranijih godina, a predsednik opštine Miodrag Filipović kaže da se od pre dve godine odustalo od organizovanog dočeka na gradskom trgu.
- Novac koji je za to bio namenjen usmeren je za darivanje svakog novorođenog deteta sa po 15.000 dinara - kaže Filipović.

Za 21-godišnjeg Sašu Radojkovića iz Beča i njegovu devojku, tri godine mlađu Katarinu proslava Nove godine u otadžbini je nešto o čemu su sanjali.
- Katarina je rođena u Italiji, ali se sa roditeljima vratila za otadžbinu i tu smo se i u upoznali i zavoleli. Nisam ni pomislio da je pitam da dođe da Novu čekamo u Beču, jer ćemo u Srbiji imati mnogo bolji provod - kaže Radojković.

I Slobodan Stojičević (55) sa suprugom Vesnom nije imao dileme gde treba biti za ispraćaj stare i doček Nove godine.
- Kćerka Silvija i zet Miloš su ostali u Italiji, ali nas je srce vuklo u otadžbinu. Volimo Srbiju i volimo u našoj zemlji i da dočekujemo Novu godinu, ali i slavimo naše praznike, Božić, Uskrs, slavu - kaže ponosno Stojičević.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online