Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 17.04.2015.
21:44
blic.rs A

"Dobio sam otkaz jer neću u naprednjake"

Dr Dragan Glišović, sa više od 20 godina radnog iskustva, dobio je otkaz jer kako kaže nije želeo da napusti posao u medicini rada i, po nalogu direktora, pređe u ambulantu čačanske kompanije "Sloboda".

myhealthnewsdaily.com
Otpušteni lekar tvrdi da je na ovaj način oslobođeno mesto za kolegu naprednjaka

Lekar sa više od 20 godina radnog iskustva i 2.000 ugovorenih pacijenata rešenje o premeštanju iz velike medicinske ustanove u fabričku ambulantu, koje je dobio u februaru, shvatio je kao ponižavanje i degradaciju.

- Poslali su me u "Slobodu" gde ima 100 otvorenih kartona, a u medicini rada bi mi ostalo 2.000 pacijenata sa kojima imam ugovor kao izabrani lekar - kaže dr Glišović.

Skoro dva meseca je svakodnevno sedeo u ordinaciji iako su mu bila ukinuta sva sredstva za rad, uključujući i računar sa elektronskom kartotekom. Pojedini pacijenti insistirali su da ih pregleda dr Glišović, ali medicinske sestre nisu imale ovlašćenje da overavaju recepte i upute.

- To je bilo neverovatno maltretiranje, pre svega pacijenata, ali i mene. Na medicini rada ima oko 10.000 pacijenata koji nemaju izabranog lekara budući da je četvoro kolega nedavno otišlo u penziju. Sada je bez izabranog lekara ostalo još njih 2.000 - naglašava Glišović, koji tvrdi da je sklonjen "kako bi na njegovo mesto došao neko od kolega na istoj liniji kao direktor Aco Pajović iz SNS".

- Ovde se radi o takozvanoj rotaciji u kojoj se kolege stranački istomišljenici iz seoskih ambulanti prebacuju u medicinske centre u gradu. Takav princip nisam želeo da prihvatim pa su počeli da mi se svete. Nakon dva meseca, tokom kojih sam ukupno primio 1.260 dinara, pre desetak dana sam dobio i otkaz - priča čačanski lekar.

U dva tužbena zahteva, koje je podneo protiv Doma zdravlja, dr Glišović je tražio sudsko poništenje otkaza i povratak na posao. Istovremeno, slučaj je prijavljen Inspekciji rada.

- Čekamo ishod sudskog postupka, a inspekcija je nadležna da ga vrati na posao do ishoda sudskog spora ukoliko se utvrdi da je otkazu prethodila nezakonitost - rekao je Glišovićev pravni zastupnik Vlastimir Nikitović.

Direktor Aco Pajović demantuje da postoji bilo kakva politička pozadina.

- Doktorka iz Bresnice prešla je u ambulantu u Mrčajevcima, gde je bio manjak lekara. Na njeno mesto otišla je koleginica iz "Slobode" jer je imala najmanji broj pregleda. Sledeći koji je imao najmanje bio je dr Glišović i on je, naglašavam, privremeno trebalo da pređe. On je to odbio i počinio disciplinski prekršaj, posle čega je usledila sankcija - objašnjava direktor Pajović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online