Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 02.12.2014.
03:30

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 71
A

Izgradila poslovnu imperiju

Kada se čovek nađe na životnoj raskrsnici, mora uvek da ima u vidu da je pred njim više puteva. Jedan je lakši i podrazumeva ušuškanost u poznato. Drugi je teži jer obećava neizvesnost punu izazova. Drugi put, na prvi pogled, deluje kao neracionalni izbor, ali dugoročno donosi bogato životno iskustvo i po nepisanom pravilu - uspeh. Upravo tim drugim putem, početkom devedesetih krenula je Vesna Popov, danas žiteljka Salcburga.

Popov: Zadovoljna sam postignutim, ali nisam opterećena ni uspehom, ni novcem
 

Vesna je rođena u Vršcu pre 44 godine, gde joj i danas žive majka i sestra. Ipak, njen život je zahvaljujući hrabrosti i odvažnosti dobio drugu dimenziju, a od devedesetih do danas postala je jedna od uspešnijih žena Austrije u poslu sa nekretninama.


- Ni kao dete nisam prihvatala izgovore za neispunjavanje obaveza. To je valjda zato što sam uvek birala neizvesnost kao životni izbor jer je nosio borbu i slast pobede - kaže Vesna kojoj se dive prijatelji i poznanici. Sve što je u životu stekla, a mnogo toga sticala je sama, bez ičije pomoći. Razložna i racionalna, ali ne i nadobudna, znala je tačno šta može i šta hoće.


- Nije bilo lako, ali ni teško. Posle završene srednje ekonomske škole u Vršcu, nisam znala šta dalje, fakultet ili posao. Bilo je to ono lepo vreme u tada velikoj državi Jugoslaviji. Vreme Ante Markovića, velikih plata i nije bilo nagoveštaja kataklizme: ratova, nemaštine i bede. Između života u roditeljskom zagrljaju i neizvesnosti nepoznatog, što mi je nudila Austrija, odabrala sam Salcburg - kaže Vesna, koja se sa 19 godina uputila u tuđinu.


Otišla je kod tetke i teče. Karijeru je počela radeći najteže poslove, ali dobro plaćene. Slobodno vreme je koristila za učenje.

Odrastanje u Vršcu


- Štedela sam i planirala budućnost. Komšinica u Salcburgu mi je bila jedna starija dama, Austrijanka. Iz prijateljskih razloga svakodnevno sam priskakala u pomoć. Kupovala namirnice, pomagala u kući, kuvala i sve što je trebalo, a naravno, umela sam i satima da sedim i čavrljam sa njom, ili zajedno u tišini da uživamo u operskim arijama. Kada mi je na kraju meseca izvadila novac kako bi platila, ono što se kod nas u Srbiji vodi kao deo domaćeg vaspitanja, bila sam zapanjena i odbila sam, a ona mi ljuto i kratko reče: "Ni govora, ovo si ti pošteno zaradila." Tako sam zalutala u novi posao - otkriva kako se upustila u novi životni izazov.


- Imala sam pristojnu ušteđevinu i htela sam da je pametno uložim i tada mi je pomogao bračni par kod kojih sam radila 20 godina, i to 24 sata. Iz poštovanja ne pominjem njihova imena, jer su umrli, a gazda je ceo radni vek bio na čelu osiguravajućih društava i mnogih holdinga. Proputovali su ceo svet, a njegov savet koji sam dobila neposredno pre nego što je umro, bio je kratak "ulaganje u nekretnine je profit oslobođen kajanja" - seća se Vesna saveta kojim se i danas rukovodi.

Odluka je pala posle srednje škole

- Kada sam zaimala dovoljno novca, uložila sam u kupovinu prve kuće, tako je počeo moj ulazak u svet nekretnina, koje su postale moj biznis i moja imovina. Zadovoljna sam postignutim, ali nisam opterećena ni uspehom, ni novcem. Meni su uvek ljudi ispred materijalnog. Život je pun iznenađenja, lepih, ali i ružnih. I jedne i druge valja shvatati kao neminovnost i ma koliko to bilo teško, problemi se rešavaju, a ne guraju pod tepih. Mislim da je to ključ mog uspeha!

Uživam u životu

- U mom životnom iskustvu je mnogo ostvarenih planova, ali nisam uspela da ostvarim životnu želju moje majke da se udam i podarim joj unuče. Ipak, ona shvata da nisam stigla još da uradim sve. Imam vremena, ali da me ne biste shvatili pogrešno, reći ću i ovo, uživam u svom životu i svojoj slobodi, ne žaleći za propuštenim prilikama, jer nas život uvek iznenadi nečim novim, a ja nigde ne žurim - veli Vesna.

POVEZANE VESTI

Utorak 02.12.2014. 11:21
Draga Vesna pozdravljam tvoj veliki uspeh ali ja nebi dao svoju decu i moju unuku koju naviše volim na svetu za svo tvoje bogastvo i bogastvo sveta srečćan si samo ako voliš i ako si voljen ,bogastvo je teret i obaveza a porodica deca i unuci su sreća i najveće bogastvo,,
Utorak 02.12.2014. 13:15
Jedna dobra kuca u Austriji kosta otprilike kao odgoj dvoje dece.A nisam bas ubedjen da je posao sa nekretninama tako siguran, sve moze da pukne u trenu kao baloncic, i da sedis sam medju svojim zidovima.I niko vise nece hteti jednog pedesetogodisnjaka bez para.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online