Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 27.09.2014.
12:10 >> 14:36h
Beta A

“Očekujemo održavanje Parade“

Organizatori Parade ponosa izrazili su danas očekivanje da će sutrašnja šetnja u Beogradu biti održana i da će država dokazati svoju iskrenu podršku tom skupu.

Država konačno da pokaže da li je iskkrena kada kaže da podržava Paradu
 

"Verujemo da će Parade biti. Državne institucije su konačno izašle i podržale Paradu", kazao je na konferenciji za novinare u Beogradu jedan od organizatora Boban Stojanović.

On je poručio da deo povoljne klime za održava Parade ponosa čini i pisanje medija koje je ove godine bilo primerenije i, kako je naveo, nije se pisalo o "krvi do kolena".

Prema njegovim rečima, ostaje da se vidi kako će proteći za danas najavljeni skupovi protiv Parade ponosa i kakvi su njihovi bezbednosni rizici.

Država za sada dala zeleno svetlo gej paradi

"Danas će biti jasno da li je podrška države iskrena. U to ćemo se uveriti tek kada se Parada desi", rekao je Stojanović.

Na konferenciji za novinare najavljena je i maršuta sutrašnje Parade ponosa koja počinje u podne ispred zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici, a biće završena na platou ispred Skupštine Beograda.

Okupljanje će trajati sutra do 12.30 ispred zgrade Vlade Srbije, a zatim će krenuti šetnja od Nemanjine ulice, zatim Ulicom kneza Miloša do raskrsnice na Trgu Nikole Pašića.

Nemački poslanik: Gejevi i lezbejke žive u strahu u Srbiji

Potom će na platou ispred Skupštine Beograda biti održan skup kojim će Parad ponosa biti završena.

Sutra će na Paradu ponosa moći da se uđe iz tri pravca - na punktu sa Trga Slavija ka Nemanjinoj ulici, iz pravca "Londona" na raskrsnici ulica Kneza Miloša i Kralja Milana, i iz pravca Železničke stanice ka Nemanjinoj ulici, gde će biti ulaz i za novinare.

Održavanje Parade bi bio snažan signal

Predstavnici međunarodnih i evrospkih institucija poručili su u subotu u Beogradu da bi održavanje sutrašnje Parade ponosa bio snažan signal da Srbija poštuje ljudska prava i bori se protiv diskriminacije.

"Optimista sam i verujem da će Parade biti", kazao je Devenport.

On je istakao da je država Srbija poslala pozitivne poruke pred Paradu ponosa pre svega time što su se predstavnici vlade sastajali i razgovarali sa organizatorima Parade i, kako je rekao, četiri ministra u Vladi Srbije su najavila učešće.


Upitan o stavu premjera Aleksandra Vučića da ne učestvuje u sutrašnjoj šetnji, Devenport je kazao da premijer ima pravo da kako god poželi provede taj dan i da je bitno što će na skupu biti predstavnika Vlade.

Izmena linija GSP

Zbog najavljene Parade ponosa u nedelju će u Beogradu biti promenjen režim rada linija Gradskog saobraćajnog preduzeća, sopštilo je to preduzeće.

Kako se navodi, u zavisnosti od trenutne situacije na terenu tokom najavljene Parade ponosa, autobusi i tramvaji saobraćaće izmenjenim trasama ili na skraćenim relacijama, dok će trolejbusi saobraćati na redovnoj ili delimično izmenjenoj trasi. Na izmenjenim delovima trasa vozila će koristiti postojeća stajališta.

Informacije o trenutnom režimu saobraćaja građani mogu dobiti u operativnom kontrolnom centru Direkcije za javni prevoz na broj 3300-803.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online