Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Utorak 05.08.2014.
19:46
Beta A

Policija ispituje Svetolazarev kamp

Zamenica Zaštitnika građana Srbije, Gordana Stevanović pozdravila je danas najavu vlasti da će ispitati da li je jedna nepriznata pravoslavna crkva prekršila zakon pri organizovanju kampa za decu.

Devojčice pokrivene kose učestvuju u svakodnevnim aktivnostima u kampu
 

Gordana Stevanović koja je zamenica republičkog ombudsmana, zadužena za prava deteta, podsetila je da je ustavno pravo roditelja i zakonskih staralaca da deci obezbede versko i moralno obrazovanje u skladu sa svojim uverenjima, ali je to pravo ograničeno obavezom da sve aktivnosti za decu budu primerene njihovom uzrastu.

Stevanović je pozdravila i reakciju zvaničnika Srpske pravoslavne crkve (SPC) povodom slučaja u Despotovcu i istakla nadu da će SPC na isti način, principijelno, uvek stati u zaštitu dece i mladih od eventualne zloupotrebe, bez obzira ko je čini.

Mediji su objavili snimak dece, među kojima neke mlađe od 10 godina, kako tokom boravka u kampu na Kučajskim planinama, iznad Despotovca, pucaju iz replika "kalašnjikova". Kamp je organizovala nekanonska "Istinski pravoslavna crkva".

Policija je saopštila da je pokrenuta istraga povodom vesti da su deca sredinom jula u okviru "Svetolazarevog pravoslavnog omladinskog kampa" uvežbavala pucanje iz replika vatrenog oružja. Predstavnici SPC osudili su, kako su naveli, tu skandaloznu zloupotrebu dece, ocenivši da je to pitanje za državne organe.

POVEZANE VESTI

Utorak 05.08.2014. 20:35
A da se pozabavi Vucic malo kampovima NVO antisrbima,siptarskim kampovima na jugu Srbije,sektama,stranim agenturama u Srbiji koje vrsljaju.
Utorak 05.08.2014. 20:49
нисам нешто чуо да се заменица заштитника грађана огласила по питању распродаје и издаје делова територије србије ? Такође нисам чуо да се огласила по питању константних повећања цена свега и свачега у србији и срозавања ионако бедних услова за живот грађана (чијих заштитника права је као заменица?)... ал' је проблем кад се појави и искра слободе.... Нема - србин мора да буде у оковима и то је то... чак се и спц слаже са тим... Уместо да ОНА буде та која ће да организује овакве кампове... фуј... п.с. такође - нисам чуо да некога "пушком терају" да пошаље децу у овај камп ?
Utorak 05.08.2014. 19:51
Што се јавност толико узбуђује?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online