Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 16.07.2014.
21:30
24sata.rs A

Srpsko školstvo: Četiri keca, a dvojka za kraj

Revoltirani stalnim poklanjanjem ocena "nečijoj deci", zaposleni u gimnaziji "Vrnjačka Banja" fotografisali su jednu nezakonito prepravljenu ocenu na kraju drugog polugodišta. Na slici se vidi da je prvobitno zaključena jedinica nevešto prepravljena u dvojku iako je učenica iz tog predmeta imala samo kečeve.

"Neka deca", "naša deca", "nečija deca", u boljem položaju od ostale dece
 

"To nije smelo da se komentariše jer je učenica bliska osobi koja je na visokom položaju u Vrnjačkoj Banji i čije je zanimanje vezano za prosvetu. Nama je više dosta da ćutimo. Kako da prosvetari vrate ugled, ako nemaju dovoljno autoriteta ni da sami zaključe ocenu", pričaju ogorčeni nastavnici iz Vrnjačke Banje.

Sporna ocena prepravljena je na sednici nastavničkog veća ove gimnazije. Posle burne rasprave, jedna od nastavnica uzela je hemijsku olovku i zaključenu jedinicu nevešto prepravila u dvojku. Taj potez je, kako saznajemo, naročito pogodio predmetnog nastavnika, koji je cele godine uzalud pokušavao da natera devojčicu da uči, ali je ona iz tog predmeta ređala samo kečeve.

Zaposleni u gimnaziji odmah su podneli prijavu Republičkoj prosvetnoj inspekciji. Međutim, u inspekciji kažu da prijavu nisu primili, ali da će svakako ispitati slučaj.

"U slučaju uočavanja propusta, predmet se prosleđuje policiji i nadležnim organima, koji utvrđuju da li se radi o falsifikatu", odgovaraju u Republičkoj prosvetnoj inspekciji.

Inspektor Rodoljub Petrović, zadužen za Raški okrug, se ljubazno javio novinarima i objasnio da je trenutno u Kraljevu, ali kada je čuo zbog čega ga zovu besno je odgovorio: "Znam ja dobro o čemu se radi i ne mogu da pričam o tome" i zalupio slušalicu.

Sreda 16.07.2014. 22:07
Koliko vidim učenik je zakinut, Četri keca, valjda je zaključna četvorka...pa Bolonja je valjda.
Sreda 16.07.2014. 21:59
Као да је ово нешто ново.Овакве ствари се дешавају годинама а нико ништа не предузима.Уцене и мито које професори и наставници примају је распрострањено како у школама тако и на факултетима што је врло забрињавајуће јер неки тамо заврше медицину и лече те а неки ни не"заврше"него једноставно купе дипломе и раде као квалификовани за неки посао о којем не знају апсолутно ништа.Одеш до Крагујевца и постанеш правник,одеш у Блаце и узмеш диплому више школе.Мислим да се овај проблем никада неће решити и да ће људи и даље да завршавају школе и факултете тако што ће да плаћају.А професори па да они су баш наивни и јадни сваки други је искорумпиран а и пола тих професора је на муфте завршило .
Sreda 16.07.2014. 21:47
Ma nema zime kupice Tatko Diplomu sa DR. kao i vecina Politicara u Skupstini .Sto da se deca trude kada vide jednog Cedomira Jovanovica ili Cumeta.Konvoj Djipova puni ko Brod a ni Diplome nisu ni kupili posto im i ne treba.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online