Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 30.05.2013.
15:02
BETA A

Vaterpolo Liga šampiona: Partizan i Zvezda sanjaju finale!

Trener vaterpolista dubrovačkog Juga Veselin Đuho ocenio je danas da njegova ekipa ima nešto veće šanse od ostalih učesnika završnog turnira da osvoji Ligu šampiona, ali da će joj za to biti potrebno da odigra na najvišem nivou.

Jug nije nepodiv: Vladimir Vujasinović, trener Partizana
 

Završni turnir Lige šampiona održaće se sutra i u subotu na otvorenom bazenu Plivališta na Banjici. U prvom polufinalu, od 17 sati igraju Partizan i dubrovački Jug, dok se od 20.15 sastaju Crvena zvezda i Barseloneta iz Španije.

"Pre početka su nas proglasili favoritima što svakako nije lako podneti. Svesni smo da igramo protiv kvalitetnih ekipa na završnom turniru, i, ukoliko želimo da dođemo do trofeja, moramo da igramo na visokom nivou. Sve ekipe imaju istu šansu, možda smo mi za neki procenat veći favoriti", rekao je Đuho na konferenciji za novinare u Beogradu.

Trener Juga je izrazio zaodovoljstvo što se "fajnal for" održava u Beogradu.

"Drago mi je što se napokon u Beogradu održava "fajnal-for" Lige šampiona jer znam koliko su prethodnih godina ljudi iz Vaterpolo saveza to pokušavali. Siguran sam da će organizacija biti fantastična", rekao je Đuho.

Trener Partizana Vladimir Vujasinović rekao je da njegova ekipa želi da se bori za titulu.

"Na početku godine smo dosta podmladili tim i potajno smo se nadali da možemo da dođemo do završnice Lige šampiona. Ne želimo da stanemo u polufinalu, želimo da dođemo do finala i da se borimo za titulu. Protiv Juga želimo da pokažemo našu najbolju igru", rekao je Vujasinović.

"Bio bih srećan kada bi sve proteklo u najboljem redu, sa punim tribinima i korektno navijanje. Drago nam je što se završni trunir oganizuje u Beogradu, pogotovo na Banjici gde se mi smatramo domaćinima", dodao je trener crno-belih.

Trener Crvene zvezde rekao je da će vaterpolo predstojećeg vikenda pokazati da je veliki sport.

"Ovaj završni turnir obeležiće četiri ekipe koje su izuzetno jake. Jug je jaka individualna ekipa, očekujem veliku borbu sa spektakularnom puiblikom na Banjici. Sutra ćemo svima koji misle da je vaterpolo mali sport pokazati da to nije tako", rekao je Savić.

Veruje u pobedu: Dejan Savić
 

Upitan da li će loši vremenski uslovi uticati na utakmice, Savić je odgovorio negativno.

"Ne mislimo da će vreme uticati na utakmice jer mi ne razmišljamo o tome, vaterpolisti su u vodi tako da će svakako biti mokro", rekao je on.

Trener Barselonete Santjago Fernandes rekao je da se taj klub u poslednjih 10 godina mnogo trudio da dođe do završnog turnira.

"Čast mi je što sam ovde pored ovakvih trenera u zemlji vaterpola. Mi smo klub sa velikom istorijom, peko 100 godina, a u poslednjih 10 godina smo uložili mnogo truda da dođemo dovde. Svesni smo atmosfere u kojoj ćemo igrati, na koju mi svakako nismo navikli", rekao je on.

"Znamo da će biti teško, ali mi želimo da pokažemo naš kvalitet i da se takmičimo na ovom turniru. Zvezda ima jako dobru ukomponovanu ekipu, dobro raspoređenu i biće izuetno teško", dodao je Fernandes.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online