Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 20.11.2010.
11:02
Vestionline A

Specijalci čuvaju i srpske tenisere!

Dolazak elitne francuske antiterorističke jedinice u Beograd nije novina u svetu sporta, pošto i naši bezbednjaci putuju sa Dejvis kup timom Srbije na sva gostovanja, prenose Novosti.

PTJ - elita policije Srbije, a vole i tenis

Umesto pod punim oružjem, sa “heklerom i kohom”, “sigsauerom” i “beretama” sa napunjenim šaržerima do vrha, RAID-ovi specijalci stižu u Beograd u trenerkama francuske Dejvis kup reprezentacije. Takav recept su “prepisali” od drugih elitnih jedinica, koje su već bile u sličnoj ulozi širom sveta, i to pre svih ponosa srpske policije - PTJ (protivterorističke jedinice).

Naime, krupni momci iz Beograda sa bubicom u ušima i mišićima kao u Švarcenegera, prate naše najbolje tenisere na svim mečevima, kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Poslednji put su naši specijalci bili “uposleni” van granica na četvrtfinalnom meču u Splitu, gde je Srbija igrala protiv Hrvatske, kada je bilo primetno prisustvo najmanje njih četvorice.

Tokom izlaska na teren pratili su Novaka Đokovića, a slično je bilo i na konferencijama za štampu, gde je svako od njih zauzeo po jedan ćošak ispred i iza trećeg reketa planete.

"Družim se sa momcima iz PTJ koji su deo mog obezbeđenja. Vremenom smo se sprijateljili. Često sam dolazio u bazu da treniramo zajedno", izjavio je Nole tokom poslednje posete bazi PTJ u Lipovcu prošle godine.

Pripadnici PTJ su rekli da im je čuvanje Đokovića jedan od najdražih zadataka koje obavljaju:

"Nole je naš prijatelj i velika nam je čast što smo baš mi odabrani da ga obezbeđujemo. Osim što je odličan sportista, on je vrlo duhovit i sjajan momak i sa njim nije teško raditi", rekao je jedan od naših policajaca.

Početkom decembra u “Beogradskoj areni” možemo očekivati pravu reviju srpskih i francuskih specijalaca koji i inače odlično sarađuju. Tokom 2006. Francuzi su boravili kao instruktori u Kuli, dok su 2009. naše “Kobre” imale dvonedeljno zajedničko vežbanje sa pripadnicima jedinice GIGN. 

SAJ i PTJ bili i na Mundijalu
Pored Dejvis kup reprezentativaca, i naše devojke u FED kupu su imale pojačano obezbeđenje na gostovanjima, i to baš u Hrvatskoj pre nekoliko godina. Takođe, izabrani članovi PTJ i SAJ čuvali su i druge naše sportiste, poput fudbalera na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 22.11.2010. 01:16
kome je bio interes da sve oko ovih specijalaca napumpa do srama ? samo neka mi neko ne kaže da je to bilo slučajno,nekome je stalo da provocira ovaj već dobrano poniženi narod.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online