Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 16.07.2010.
10:45
Vestionline, Press A

Vajda: Nole je bio u depresiji

"Novak je posle poraza na Rolan Garosu preživljavao možda i najteže trenutke u karijeri. Bio je u nokdaunu. Ipak, već na Vimbldonu se trgao, a pobede u Splitu su ga preporodile", rekao je Marjan Vajda.

Marjan Vajda, lični trener našeg najboljeg tenisera svih vremena, Novaka Đokovića, otkrio je da je srpski as posle poraza na Rolan Garosu od Jirgena Melcera preživljavao možda i najteže trenutke u karijeri!

Vajda kaže da je Novak nakon eliminacije sa pariskog grend slema potpuno klonuo i fizički i psihički, ali se postepeno vraćao, da bi se posle vrhunskih partija u Splitu potpuno preporodio!


"Sada je situacija mnogo bolja nego prethodnih meseci, i zdravstveno i što se tiče same igre. Ide ka gore, uz male padove. Rezultati koje postiže u poslednje vreme govore da se vraća u staru formu. Mogu samo da kažem da je Novak na dobrom putu", kategoričan je Vajda. 

A proteklih meseci se činilo da će se naš teniser još dugo boriti sa lošom formom. Posebno težak momenat je bio poraz u četvrtfinalu Rolan Garosa od Austrijanca Jirgena Melcera, kada je ispustio prednost od 2:0 u setovima.


"Posle tog šokantnog susreta bio je malo u nokdaunu, klonuo je mentalno. Nisam mu dao da ostane takav i pričali smo o porazu od Melcera satima i satima", prisetio se bivši teniski as.


Rani poraz na turniru u Kvinsu povećao je strahovanja da će Vimbldon biti još jedna mračna stanica ove sezone za Novaka. Međutim, osvajanje trofeja u dublu na istom turniru sa Izraelcem Džonatanom Erlihom pomoglo mu je da vrati samopouzdanje, ali pre svega zadovoljstvo u igri. Zahvaljujući tome krenuo je i ozbiljnije da trenira, što je imalo direktan uticaj na podizanje forme, što se videlo plasmanom u polufinale Vimbldona, ali i maestralnim predstavama u Splitu minulog vikenda.

"Bilo je veoma važno to što je osvojio titulu u Kvinsu u dublu sa Erlihom. Međutim, glavni dokaz njegovog povratka je bio duel sa Lejtonom Hjuitom u osmini finala Vimbldona. Na turniru koji je prethodio londonskom grend slemu, u Haleu, Australijanac je u finalu savladao Rodžera Federera, što je bio jasan dokaz da je u fantastičnoj formi. Uvek je teško igrati protiv Lejtona, koji vam ne dozvoljava da se opustite. Zbog toga je trijumf Novaka nad njim bio mentalno veoma važan", smatra Slovak.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online