Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 01.06.2016.
16:16
Vestionline, B92 A

Novak šokirao sve na Rolan Garosu: Žalosno je šta je postao sport

Umesto priče o duelu sa Robertom Bautisom Agutom ili, na primer, o uslovima za igru na Rolan Garosu, veći deo konferencije za medije Novaka Đokovića bio je posvećen priči o novcu. Razlog tome je što je Srbin u sredu probio magičnu granicu od neverovatnih 100 miliona dolara od nagrada na turnirima.

printscreen
Skromni Novak objasnio neke stvari

Na pitanje koliko mu to znači Novak je gotovo šokirao novinare.

- Ništa. Novac mi ne znači ništa. Ne gledam tenis kao profesiju i svoj život kroz pare - one su za mene sredstvo za obezbeđivanje kvaliteta života i životnog stila, ali ništa više od toga. Ne obraćam pažnju i ne prija mi kada se previše potencira novac od nagrada. Mediji me stavljaju u neprijatnu situaciju da govorim o iznosu koji sam zaradio tokom karijere, a profesionalni sport ne treba da se igra zbog para. To je pod broj jedan, a današnje društvo upravo to potencira - uspeh se prikazuje kroz novac i moć, a to ne treba da bude merilo. Potpuno sam protiv toga jer imam drugačije vrednosti - rekao je Đoković, a prenosi B92.

Uporedio je Đoković situaciju u Srbiji, tj. spomenuo je da su plate ovde 200 do 300 evra i da ne bi bilo umesno da on priča o osvojenim milionima.

- Novac dolazi kao posledica, pozitivna naravno, predanosti, ljubavi, strasti prema sportu i uspeha na kraju krajeva. Možete da zamislite sada mene da pričam o novcu, a prosečna plata u Srbiji je 200-300 evra? Na šta bi to ličilo? To je sve što mogu da kažem. Nije da se sada pretvaram i da pokušavam da budem lažno skorman, žalosno je stanje u današnjem svetu što je sport postao toliko napet, postao je sredstvo za pravljenje neprijatnih i agresivnih rivalstava.

Đoković je naglasio da novac ne može da bude zdrav motiv za razvoj uspešnog sportiste. 

- Sport je izgubio svoju početnu draž, sada je to biznis i mašina za pravljenje para, što je žalosno, mada ima i mnogo suprotnih primera. Takve pozitivne poruke i priče treba da budu primer mladim generacijama jer para ne može da izazove pravu motivaciju u odrastanju mladog sportiste. Jednostavno ne može, ona će stvoriti samo više pritiska i očekivanja i kod roditelja i kod sportiste samog, ako se igra zbog para i slave. Ako igraš zato što stvarno voliš sport i krećeš iz te emocije koja je osnova svega, onda je sve drugačije i ostalo će doći, život će sve to srediti - kazao je najbolji teniser sveta. 

POVEZANE VESTI

Sreda 01.06.2016. 18:44
Zato je Novak najveći na planeti . Neta ti BOG da zdravlje tebi i svima oko tebe .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online