Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 05.12.2015.
13:17
Vestionline, b92.net A

Koreča: Đoković u 2016. kreće od nule, rivali mogu da ga stignu

Aleks Koreča, nekada drugi teniser sveta, smatra da je krajnji cilj Novaka Đokovića da postane najbolji teniser u istoriji.

Reuters
Neuništiv: Novak Đoković

Španac je dvostruki finalista Rolan Garosa, u karijeri je osvojio 17 titula, uključujući i Završni turnir 1998. godine, a posle karijere bio je trener Endija Mareja od 2008. do 2011. godine.

U tekstu za portal "The Tennis Base" Koreča je pisao o tome zašto se Beker i Đoković tako dobro slažu, o tome šta ga je najviše impresioniralo kod Novaka ove sezone, kao i zašto misli da je srpski teniser postao “neuništiv“.

Tekst Aleksa Koreče prenosimo vam u celosti: 

Analizirajući sjajnu sezonu Novaka Đokovića, imam jedan poseban osećaj. Našao je emotivnu stabilnost i ona je zaslužna za te rezultate. Nije to odjednom, tražio je i godinama jurio tu stabilnost. 

Po mom mišljenju, ulazak Borisa Bekera u tim bio je prilično šokantan, a i izazvao je brojne komentare, naročito u početku. Posle ovih uspeha rekao bih da je Nemac bio pun pogodak i da su se njih dvojica zaista identifikovali jedan sa drugim. Oni su dvojica velikih igrača, neobični i jedinstveni, a na neki način Beker je Đokovićeva senka. Kažem to u pozitivnom kontekstu i sa svim poštovanjem na ovom svetu. 

Obojica vole spektakl, šou, sve ono što se dešava mimo tenisa, vole da budu zvezde. Novak oseća veliku podršku Bekera, pogotovo u nečemu što je veoma važno za takvog sportistu - kako nositi tu slavu, živeti s uspehom i izboriti se sa svim izazovima. Boris mu pomaže da uživa i uči ga da se bori sa svim teškoćama koje se dogode kada napraviš "bum" i postaneš globalno poznat.

Ove sezone Đoković je pokazao da može da bude ne samo jedan od najboljih u istoriji, već i najbolji. Otkad je osvojio desetu Grend slem titulu, veruje da može da dostigne najveće. Počeo je godinu u dobroj formi, ali trebalo je da prođu nedelje i meseci da shvati koliko fenomenalno u stvari igra. Po mom mišljenju, on je postao neuništiv igrač, zbog načina na koji se kreće, zato što zna da kombinuje agresivnu igru sa defanzivom. Mobilan je, ima neograničenu ambiciju i ono što je vitalan faktor iznad svega, a to je mir koji ranije nije imao. 

To ne pokazuju samo njegovi rezultati, već i njegovi gestovi, mimika, način na koji se ponaša na terenu. Sada je teško prepoznati po tome da li vodi ili gubi, da li je 2:1 u prvom setu ili 5:5 u petom setu Grend slem finala. Našao je unutruašnji mir koji imaš samo onda kada tačno i jasno znaš šta želiš. To je ono što me je najviše impresioniralo kod njega. 

Naučio je kako sistem funkcioniše i nastavlja sa svojom rutinom nezavisno od toga da li je dobio ili izgubio poen. Ne uzbuđuje se previše, a slavi kad treba da se slavi. Ne troši bespotrebno energiju i sada je čak uzdržano proslavio i Grend slem titule. Odaje utisak kao da je njegov posao tek počeo, kao da je na početku karijere. 

Njegovi gestovi nisu gestovi velike radosti. Stavlja kamen po kamen na putu do svog krajnjeg cilja. Neće to reći javno, ali siguran sam da je njegov cilj da bude broj jedan u istoriji. Pozitivno za njegove rivale jeste što se u 2016. godini kreće od nule i što mogu da ga stignu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online