Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 13.07.2015.
12:48
Vestionline, bbc.com, b92.net A

"BBC" o Noletu: Loš momak koji nije uradio ništa loše

Britanski mediji su nedeljama vodili propagandni rat protiv Novaka Đokovića, publika na Centralnom terenu "Ol Ingland klaba" u finalu je bila kao u transu posle svakog dobrog poteza Rodžera Federera, dok je tiho, nečujno tapšala na majstorije srpskog asa. Međutim, Nole je najbolji, morali su to da priznaju i mediji na Ostrvu. "BBC" je posle novog trijumfa Srbina ima zanimljiv rezime onoga što se dogodilo u finalu.

Reuters
Britanci malo "smanjili gas" i poklonili se velikom Novaku Đokoviću

- Pobedniku ide plen. Novaku Đokoviću, posle pobede nad Rodžerom Federerom u četiri seta, takođe ide i saosećanje. To nije instiktivna emotivna reakcija kada neko upravo osvoji svoj deveti Gren slem i u džep stavi 1,8 miliona funti. Ali Federer je kralj Centralnog terena, a čovek koji ga skine sa prestola mora nositi teret, što je neizbežno, isto koliko je i nepravedno, piše "BBC" I dodaje: 

- U nedelju je 33-godišnji Federer, sedmostruki šampion na ovoj podlozi, imao podršku svakog čoveka, žene i elegantno obučenog gledaoca, u pokušaju da porazi protivnika, ali i godine. 
To je ostavilo Đokovića, krunisanog šampiona i prvog reketa sveta, kao najusamljenijeg čoveka u istočnom Londonu i hladnokrvnog ubicu Federerove bajke i romantičnih snova navijača koji ga obožavaju.

- Šta može da uradi? On je loš momak koji nije uradio ništa loše. Nije uzeo slatkiš od deteta, prekinuo Božić ili napravio džinovski smrtonosni laser i usmerio ga ka najvećim svetskim gradovima. Umesto toga, prestigao je četvoricu legendi na listi Gren slem šampiona – Andrea Agasija, Džimija Konorsa, Ivana Lendla i našeg dragog Freda Perija. Na najvećim turnirima ima dva trofeja više od Džona Mekinroa, tri više od Stefana Edberga i svog trenera Borisa Bekera. Bjern Borg mu je na vidiku. 

- I, to je uradio igrajući igru bez mana – slao je udarce sa takvom preciznošću da je skoro svaki put podizao kreč sa linija. Takvom snagom da je čovek koji ume da skrati prostor i uglove poput Federera, bio nateran da juri i da se povlači. Takvom brzinom i intenzitetom u odbrani da protivnik mora pogoditi nekoliko vinera kako bi osvojio jedan jedini poen. 

- U jednom trenutku, kada je imao brejk zaostatka u trećem setu pri rezultatu 1-1, Rodžer je odigrao lob bekhendom koji je izazvao ekstazu kod onih koji su sedeli na jeftinijim mestima. “Ti si genije, Rodžer”, začulo se.

- Šta to govori o Đokoviću, koji je pobedio Federera u dva uzastopna vimbldonska finala i osvojio četiri Gren slem titule od trenutka kada je njegov protivnik uzeo poslednju? Novak je čudo u dobu strahovite konkurencije, talenat koji nije napredovao samo tokom druge polovine zlatnih godina Rodžera Federera i Rafaela Nadala, već je ostao najjači i kada su se novi rivali poput Endija Marija i Stana Vavrinke borili za prevlast - piše između ostalog Tom Fordajs, novinar "BBC".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online