Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Subota 07.09.2013.
22:35
P. Živković - Vesti A

US open: Đoković posle preokreta do finala!

Novak Đoković se plasirao u finale US opena posle teške i iscrpljujuće bitke sa Švajcarcem Stanislom Vavrinkom - 2:6, 7:6 (7-4), 3:6, 6:3, 6:4. Đoković ušao u 12. gren-slem finale, peto na US openu.

Teškom mukom do novog finala: Novak Đoković
 

Srbin i Švajcarac odigrali su još jedan "epski meč", poput onog na Australija openu početkom godine. Novak je balansirao na ivici eliminacije, ali je još jednom pokazao mentalnu snagu i sebi obezbedio finale US opena, gde će igrati protiv pobednika meča Nadal - Gaske. Meč je trajao više od četiri sata, bio je iscrpljujući i Đokoviću je neophodno da se dobro odmori i sutra pokuša da osvoji sedmu gren-slem titulu.

U prvom setu Đoković je prikazao možda i najlošiju partiju u celoj 2013. godini. Vavrinka mu je čak tri puta oduzeo servis, bio je ubojitiji na forhendu, a osvajao je lakoćom svoje servis gemove i pored činjenice da je imao samo 37 odsto uspešno ubačenog prvog servisa. Đoković je poveo sa 1:0, ali je ostatak seta apsolutno pripao Švajcarcu - 6:2.

Vavrinka je bolje počeo i drugi deo igre. Silno motivisan stigao je do prednosti od 4:2 i bilo je 30:30 na Novakov servis. U tim trenucima Srbin je pokazao prepoznatljivu mentalnu snagu, osvojio je tri uzastopna gema i poveo sa 5:4. U naredna tri gema serveri su uspešno odradili posao, pa se ušlo u taj-brejk. Ključni poena odigrali su se kod rezultata 4:3. Novak je na svoj servis odigrao dva fantastična poena i poveo sa 6:3. Vavrinka je spasio prvu set loptu, ali je na njegov drugi servis Đoković odlično reternirao i stigao do izjednačenja u setovima.


Đoković je u uvodnoj fazi trećeg seta pretio Švajcarcu na njegovom servisu, ali je Vavrinka uspevao da se izvuče iz kriznih situacija. Izjednačena borba vodila se do rezultata 3:3 i 15:30 na Vavrinkin servis. Tada je Novak zapao u krizu, Švajcarac je osvojio osam uzastopnih poena i priveo set u svoju korist - 6:3.
Srpski as je odlilčno počeo četvrti set. Odmah je oduzeo servis rivalu i tu prednost je održavao do samog kraja. Kod rezultata 4:1 Vavrinka je zatražio medicinski tajm-aut očigledno želeći da promeni ritam meča, ali je Novak seigurnim servisima uspeo da se izbori za peti set - 6:3.

U petom setu se vodila žestoka borba, baš kao i na Australija openu, kad je Đoković istog rivala pobedio sa 12:10 u odlučujućem setu. U trećem gemu na servis Vavrinke igralo se čak 21 minut! Imao je Srbin čak četiri brejk-lopte, ali je Švajcarac u najvažnijim momentima bio hrabriji i vinerima je sprečio Đokovića da preuzme kontrolu nad mečem. Izgubljen gem nije demolarisao Novaka, koji je lako osvojio svoj servis gem i ponovo prebacio pritisak na protivnika. Srbin je zaigrao dobro i poveo sa 40:15, ali je Švajcarac spasio još dve brejk lopte. Usledio je Vavrinkin snažan servis, Novak je još lepše reternirao i primorao Vavrinku na grešku. Narednu brejk loptu Đoković je konačno iskoristio i poveo sa 3:2. U sledećem gemu Novak je bez problema stigao do 4:2, ali je zato propustio šansu da jače pritisne Vavrinku na njegovom servisu. I naredna dva gema serveri su odradili bez većih problema, pa je kod rezultata 5:4 srpski as servirao za meč. Uradio je to na briljantan način, lagano je stigao do 40:0, propustio je prvu meč-loptu, ali je zatim odservirao as za plasman u finale.

POVEZANE VESTI

Subota 07.09.2013. 22:39
Uh, grdno je bilo i napeto!!! Bravo brate Novace!!!
Subota 07.09.2013. 22:38
Жив и здрав био Србендо!
Subota 07.09.2013. 23:56
Mec za slom zivaca...hvala ti Nole na pobjedi i ponovnoj nam svima sa tvoje strane podarene radosti. Mnogo srece u finalu.!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online