Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 06.09.2013.
04:50 >> 05:16h
Vestionline A

Nole u polufinalu US Opena protiv Vavrinke

Novak Đoković plasirao se među četiri najbolja tenisera na US Openu, pobedivši u četvrtfinalu poslednjeg mastersa u sezoni Rusa Mihaila Južnog sa 6:3, 6:2, 3:6, 6:0 posle dva sata i 33 minuta igre, pa će u duelu za plasman u finale ukrstiti reket sa Švajcarcem Stanislasom Vavrinkom.

Novak Đoković bio je siguran u četvrtfinalu US Opena
 


Možda je Nole ušao nešto nesigurnije u meč, dozvolivši Južnom da dođe do brejk lopte već u prvom gemu duela, ali ta nesigurnost je brzo nestala - naš teniser je osvojio tri poena zaredom za vođstvo od 1:0, da bi bez izgubljenog poena oduzeo servis rivalu, a potom očas posla poveo sa 3:0 u prvom setu. Taj jedan brejk na startu duela bio mu je dovoljan - čuvajući prednost svog servisa Srbin je za 38 minuta stigao do početnih 1:0 u setovima.


I u drugom delu meča Đoković je brzo naveo vodu na svoju vodenicu - u trećem gemu oduzeo je servis Južnog, poveo sa 2:1, potom to isto uradio u petom gemu za 4:1 i praktično odredio krajnji ishod seta. Južni je uspeo da osvoji još jedan gem do kraja ovog dela igre, tako da je posle 44 minuta igre u drugom setu Novak rutinski slavio sa 6:2.

Legende na "Arturu Ešu"

Ni četvrtfinalni duel Đokovića i Južnog nije mogao da prođe bez uglednih ličnosti iz sveta šoubiznisa - ovog puta na tribinama su bile dve glumačke veličine, gromade holivudskog glumišta - ser Šon Koneri i Tomi Li Džons.

 

Šon Koneri i 

 

Tomi Li Džons


 

Bez obzira što je rezultat bio ubedljiv, ne može se reći da Južni nije pružao dobar otpor Đokoviću, naprotiv. To se najbolje videlo u trećem setu, kad je Novak malo popustio u igri, što je Rus znao da iskoristi - nošen donekle i navijanjem publike, uz 16 Đokovićevih a samo 6 svojih neiznuđenih grešaka, Južni je zasluženo dobio ovaj deo igre sa 6:3.

A onda je na red došao četvrti set - i ko je otišao na pauzu da napravi sendvič, ili do toaleta, propustio je mnogo - Novak je brzo "odvalio" Južnog, pokazavši ko je prvi igrač sveta - 6:0 za manje od pola sata igre i zaslužen plasman u polufinale, u kojem će odmeriti snage sa Stanislasom Vavrinkom, koji je iznenađujuće preslišao branioca titule Endija Mareja.

POVEZANE VESTI

Petak 06.09.2013. 16:09
Tako je Igore, Posatram zadnjih mesec dva komentare i nemogu a da ne primetim koliko su ljudi lese etike kriticni prema Novaku. Pa zar stvarno neko misli da je lako drzati mesto broj 1 i igrati na nivou 2 godine uzastopno. Usponi i padovi su uvek tu, telo i fizicka sprema idu u ciklus padova i uspona. Jedno je tacno a to je da je Novak socijalno mngo prisutniji kako u Medijima tako i na raznim prijemima. To mozda i utice ali je sastavni deo onog ko je na tronu. Zasto da se covek lisi takvih iskustava to je sve pozitivno? Mi Srbi moramo uvek biti uz Noleta i kad dobija i kad gubi, i kad je broj 1 i kad nebude bio broj 1. Nole je ponos naseg sporta BR.1
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online