Utorak 28. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 05.07.2013.
17:38
Vesti A

Srbin jači u sudaru divova: Đoković u finalu!

Đoković posle fantastiče igre pobedio odličnog Del Potra sa 7:5, 4:6, 7:6 (7-2), 6:7 (6-8), 6:3 i plasirao se u finale Vimbldona. Meč trajao nepunih pet sati!

Velika borba za ulazak u finale: Novak Đoković
 
Novak je odlično otvorio meč, sigurnim servisama lako je sticao prednost, dok je već u četvrtom gemu imao prvu brejk loptu na servis Del Potra. Argentinac se spasio i održavao je rezultatsku neizvesesnot do rezultata 6:5. Tada je Đoković iskoristio treću brejk loptu i poveo sa 1:0 u setovima.


U istom ritmu nastavljeno je i u drugom setu. Đoković je bio bolji na terenu, ali su problemi nastali u sedmom gemu. Srpski as je imao dve brejk lopte kod rezulata 3:3, ali je napravio jednu veliku grešku na mreži, Argentinac se izvukao i izjednačio na 3:3. Taj momenat ga je osokolio, pa je već u sledećem gemu napravio brejk, Đoković nije osvojio nijedan poen na svoj servis. Del Potro je u nastavku sjajno servirao i stigao do izjednačenja u setovima.


Argentinac je u tim momentima okrenuo situacija na svoju stranu. Zaigrao je mnogo bolje, imao je i podršku britanskih navijača, pa je sa većom sigurnošću počeo da osvaja svoje servis gemove. S druge strane, Đoković se mučio, ali je je u sedmom gemu kod rezultata 3:3 spasio dve brejk lopte! U tim trenucima igrao se tenis dostojan velikog finala, nijanse su odlučivale, a srpski as je novu veliku šansu imao kod vođstva od 6:5. Imao je u tim trenucima čak tri vezane brejk lopte, ali je Argentinac ponovo spasio sve tri! Još jednom je presudila loša Đokovićeva reakcija na mreži. Međutim, Novaka to nije pokolebalo u taj-brejku, sigurno je servirao, ali je presudan bio šesti poen. Del Petro je loše smečova na mreži, Novak je krajnjim naporom vratio loptu, pritom se okliznuo i pao, ali je novi Del Potrov smeč zaustavio lopticu na mreži! U tom trenutku prestao je Argentinčev otpor u trećem setu.


U četvrtom setu su teniseri "čuvali" svoj servis do sedmog gema. Tada je Đoković još jednom pokazao zašto je najbolji svetski igrač, iskoristio je brejk loptu i poveo sa 4:3. Međutim, i Argentinac je stavio do znanja da igra meč svog života. Već u narednom gemu vratio je brejk i stigao do 4:4 u gemovima. Imao je Đoković 0:30 na servis Del Potra u narednom gemu, ali je Argentinac sjajnim servisima došao do vođstva od 5:4. Đoković je u sledećem gemu uzvratio na isti način i izjednačio na 5:5. I naredna dva gema nisu donela veliku dramu, pa su teniseri ušli u novi taj-brejk. Đoković je na prvi Del Potrov servis došao do vođstva od 1:0, usledila je prednost od 2:0, ali je Argentinac vratio mini brejk i smanjio na 2:1. Međutim, usledio je novi mini brejk Đokovića, vođstvo od 4:2... I tada je Argentinac smogao snage izjednačio na 4:4. Srbin je osvojio dva naredna poena, poveo je sa 6:4 i servirao za meč, ali je Del Potro spasio obe meč i izjednačio na 6:6! Imao je Argentinac čelične živce u naredna dva poena, stigao je do 8:6 i izjednačenja u setovima!

U petom setu je prvo Novak spasio jednu brejk loptu, zatim Del Potro dve... Ali Srbin je imao čelične živce, u osmom gemu konačno dolazi do brejka i vodi sa 5:3, Nije ni tada bilo lako, jer je Del Potro imao novu brejk loptu, a Novaka je do pobede vodio servis i sjajna bekend paralela za pobeda i ulazak u veliko finale!

POVEZANE VESTI

Petak 05.07.2013. 21:48
Hvala Nole, briljantno, - napacenom srppskom narudu su tvoje pobjede melem za dusu. Ponesi Vimbldonski pehar u Nedelju kuci. Puno srece, svi smo uz tebe!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online