Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 28.06.2013.
11:53
Vesti A

Vimbldon: Vesna i Viktor protiv 20. nosilaca, Nenad protiv šampiona

Troje predstavnika Srbije igraće danas na Vimbldonu.

 Vesna Dolonc
 

Posle dana u kojem je kiša poremetila program, ukoliko se ne desi slično, prva bi na teren trebalo da izađe Vesna Dolonc, koja je juče doživela jedini poraz kada je reč o našim predstavnicima, tačnije zajedno sa Bojanom Jovanovski. Sa druge strane, slavili su Novak Đoković, Nenad Zimonjić i Jelena Janković.

Srbija na Vimbldonu (petak)

 

Ženski singl - treće kolo
Vesna Dolonc (Srbija) - Kirsten Flipkens (Belgija, 20. nosilac)

 

Muški singl - treće kolo
Viktor Troicki (Srbija) - Mihail Južnji (Rusija, 20. nosilac)

 

Muški dubl - drugo kolo
Nenad Zimonjić (Srbija)/Žilijen Beneto (Francuska, 11. nosioci) - Grigor Dimitrov (Bugarska)/Frederik Nilsen (Danska)

Ipak, sada Dolonc očekuje mnogo značajniji duel, protiv Belgijanke Kirsten Flipkens, 20. nosioca, u trećem kolu singla. Naša teniserka u prethodne tri godine, koliko je u glavnom žrebu, nije prošla dalje od prvog kola Vimbldona, a sada ima priliku da se domogne osmine finala, što bi bio njen najveći uspeh na grend - slem turnirima. Do sada, pored trećeg kola ove godine u Londonu, isti uspeh je postigla i na Australijen openu 2011. Inače, Vesna je pobedila u oba međusobna duela, ali su oni odigrani još tokom 2008. i 2009.

Kada je reč o tri i po godine starijoj Belgijanki, treće kolo je njen najveći domet do sada na Vimbldonu, a to je, pored ove, postigla i u 2009. godini.
 

Dolonc i Flipkens će izaći na Teren 14 pošto Novak Đoković dobije protivnika u trećem kolu. Naime, pre njih će na istom mestu, gde program počinje u 12.30 časova, meč nastaviti Francuz Žeremi Šardi, 28. nosilac i Nemac Jan-Lenard Štruf, koji je ima prednost od 2:1 u trećem setu, a u setovima je 1:1.

Nenad Zimonjić i Francuz Žilijen Beneto, 11. nosioci, igraće treći meč dana na Terenu 10 (posle po jednog ženskog i muškog dubla), u drugom kolu, a protivnici su im Bugarin Grigor Dimitrov i Danac Frederik Nilsen, aktuelni šampion u dublu. Program počinje u 12.30 časova.

 Viktor Troicki 
 

Poslednji od srpskih predstavnika danas bi mogao da zaigra Viktor Troicki. Njegov duel sa Rusom Mihailom Južnjim, 20. nosiocem, u trećem kolu, poslednji je na Terenu 1 (posle po jednog muškog i ženskog singla), gde program počinje u 14 časova. Prošle godine je Viktor zaustavljen u osmini finala Vimbldona, dok je Južnji napravio korak više. Ovi teniseri su se do sada sastali pet puta, a Srbin je do treće pobede stigao prošle godine na turniru u Šangaju.

Kompletan današnji raspored takmičenja na Vimbldonu možete da pogledate ovde.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online