Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 30.01.2013.
12:08
Vesti A

"Poraz od Melcera promenio je sve"

"Kada je 2010. godine Novak Đoković izgubio meč od Jirgena Melcera, tada tek 27. igrača na ATP listi, nešto se promenilo u njegovoj glavi i rešio je da postane najbolji", tvrdi trener najboljeg tenisera sveta Marijan Vajda.

Perfektan tandem - Novak Đoković i Marjan Vajda

Marjan Vajda je u razgovoru za britanski "Telegraf sport" otkrio kako je Novak rešio da bude najbolji na svetu.


"U to vreme, 2010. godine, dominirali su Rodžer Federer i Rafael Nadal. Novak nije verovao da može da bude najbolji. Prekretnica je bila kada je iste godine izgubio od Melcera na Rolan Garosu. Najveći igrači uče na svojim greškama i Novak je to učinio. Meč sa Melcerom bio je njegov mentalni preokret. Posle tog poraza ubedio je sebe da mora da trenira jače", rekao je Vajda, koji sa Novakom trenira od 2006. godine.


"Sećam se da je rekao: 'Ja ću biti broj 1, zaista osećam tako'. Onda je osvojio svoj prvi veći turnir u Melburnu 2008. godine. Uvek je bio odličan, ali imao je poteškoća. Bio je treći teniser sveta i bio je veoma nestrpljiv. Stalno je ponavljao: Kada, kada, kada? Rekao sam mu da treba vremena i da treba da poradi na nekim stvarima i kada sve to postigne biće dobro".


Trener prvog tenisera sveta osvrnuo se i na Đokovićevu saradnju sa Todom Martinom.


"Pitao je Toda Martina da mu pomogne da poboljša svoj servis jer u to vreme praktično i nije imao servis, a forhend mu je bio kratak. Mada, ako ste neko ko ume da dobije mečeve bez servisa i bez jakih i moćnih udaraca, to samo govori koliko ste mentalno jaki", kaže Vajda.

 
Vajda je ispričao i kako se Novak razišao sa Todom Martinom:

"Hemije nije bilo. Ja sam bio pozadi. Čekao sam. Nisam hteo da odem zato što sam znao da je treniranje proces. Bio sam strpljiv i čekao jer sam znao za Novakov talenat. On ima sjajnu osnovu i trebalo je da poradi samo na nekoliko stvari. Posle je opet došao kod mene. Tada sam ja želeo da vežbamo više, ali je on je znao da pobegne. Ipak, na terenu je bio maksimalno fokusiran, osvajao je bitne poene i bio je borac, nikada nije propuštao nijednu loptu", zaključio je Vajda.

POVEZANE VESTI

Sreda 30.01.2013. 13:59
prekratnica se desila kada je posetio blazenopivseg Patrijarha Pavla. Od tog susreta prestao je da trenira jogu, problemi sa disanjem su nestali (setite se samo0 koliko je problema sa disanjem imao dok je upraznjavao jogu), posceo da nosi pravskovani krstic (verovatno dar od patrijarha) i postao pravi pravoslavac, koji na kraju meca sve onako lepo zakrsti pravoslavnim znamenjem. Pravi covek kao sto je Nole prepoznao je i pravog Bozjeg coveka Partrijarha Pavla, kroz njega se ucvrstio u pravoj veri. Kad tome pridodate njegov teniski talenat onda dobijate Noleta br. 1, kome niko nista ne moze.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online