Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 05.01.2013.
12:37 >> 17:56h
Vestionline A

Ana i Novak izgubili finale Hopman Kupa

Novak Đoković pobedio je Fernanda Verdaska sa 2:0, dok je Ana Ivanović izgubila protiv Anabel Medine Gerigez sa 2:1, pa je titula Hopman Kupa odlučena u miks-dublu koji je pripao španskim teniserima 6:4, 7:5.

Zabavljali se - Ana i Novak u Pertu

U prvom meču finala Hopman kupa, Srbija je povela protiv Španije 1:0, pošto je Novak Đoković u prvom meču pobedio španskog tenisera Fernanda Verdaska u dva seta 6:3, 7:5.

Nakon toga Ana Ivanović je izgubila meč od Anabel Medina Gariges rezultatom 2:1, po setovima 6:4, 6:7, 6:2, posle dva ipo sata igre, pa je pitanje pobednika Hopman Kupa odlučena u meču miks-dublova, u kojem su se bolje snašli španski teniseri i trijumfovali su u dva seta sa 6:4, 7:5.

Ana je posle odličnog starta i vođstva ispustila prvi set, i sa dva pretrpljena brejka završila sa 4:6, dok je sličan scenario viđen i u drugom setu. Srpkinja je posle 3:0, i 5:2 ponovo pala u igri, a u jednom trenutku joj je čak i pozlilo, pa je zatražila medicinski tajm-aut da bi popila lekove. Ipak, u taj-brejku koji je Španjolka izborila, Ivanovićeva je uspela da izjednači rezultatom 7:3.

U trećem setu Ana nije uspevala da uspostavi pravi balans i već na startu je pretrpela brejk. Gerigesova je držala tempo i uz još jedno oduzimanje servisa srpskoj teniserki, završila je meč sa ubedljivih 6:2. 

Ovakav rasplet dosta je opteretio Ivanovićevu, koja je što zbog umora, što zbog slabosti, slabije odigrala u meču dublova, dok je s druge strane Gerigesova koja je prvenstveno dubl igračica, bila glavna prednost reprezentaciji Španije u odlučujućem meču za titulu Hopman Kupa, koji tako po treći put izmiče Srbiji.

Novak "preslišao" Verdaska u dva seta

Đoković od početka meča strpljivom igrom i taktikom čekao da Verdasko svojim greškama izgubi servis. Nole je tako poveo sa 3:1, a uskoro je bilo 5:2, pa je Srbin na svoj servis bez izgubljenog poena osvojio prvi set.

Verdasko je u drugom setu pojačao svoju igru i stigao do brejka i vođstva od 3:0, ali Đoković je promenio ploču i ubrzo su stvari došle na svoje mesto i srpski teniser je okrenuo na 4:3. Preko 14.000 gledalaca u novoj hali u Pertu moglo je da uživa u igri prvog reketa kada je pri rezultatu 5:5, iskoristio prvu brejk loptu, a potom i odservirao za pobedu.

"Nije lako igrati protiv tenisera koji tako pogađa direktne poene. U drugom setu imao je brejk prednosti i nije bilo lako da se vratim u meč. Odigrali smo maksimalno koliko smo mogli u ovom trenutku", rekao je Đoković posle meča.

Prvi teniser sveta rekao je da želi da osvoji trofej i zahvalio je publici na podršci.

"Nadam se da ćemo doneti pehar u Srbiju. Lepa stvar u vezi sa ovim turnirom jeste to što Pert voli tenis i to se večeras opet pokazalo. Ovo je bio moj četvrti meč ove nedelje i uvek je bio pun stadion. Volim da provodim vreme ovde", dodao je Nole. 

Subota 05.01.2013. 13:56
Bravo majstore!Lepo je cuti i videti te da uzivas u igri i to isto pruzas svim navijacima i gledaocima.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online