Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 26.01.2010.
13:27
Vestionline A

Đoković drugi igrač sveta

Srpski teniser Novak Đoković kaže da se oseća spremnim i sposobnim da ponovi svoj najveći uspeh u karijeri, a to je osvajanje trofeja na Otvorenom prvenstvu Australije u tenisu.

Rafael Nadal prepustio je drugo mesto na ATP listi Novaku Đokoviću, pošto je završio svoje učešće na Australija Openu porazom u četvrtfinalu od Britanca Endija Mareja.

Najbolji srpski igrač bi mogao biti i prvi na svetu ukoliko Rodžer Federer u sredu ujutru izgubi od Nikolaja Davidenka, a Đoković osvoji turnir u Melbrunu.

"U odnosu na 2008, kada sam pobedio na Australijan openu, sada sam bukvalno potpuno druga osoba. Fizički sam mnogo snažniji i sposoban sam da izguram i najteže mečeve. Otvoreno prvenstvo Australije 2008. je turnir na kome sam igrao ubedljivo najbolji tenis u karijeri. Smatram da ove godine mogu da ponovim tadašnji nastup", samouveren je treći igrač sveta.

Đoković je od početka turnira isticao druge igrače u prvi plan kao najveće favorite za osvajanje Otvorenog prvenstva Australije, ali nakon ubedljive partije protiv Poljaka Lukaša Kubota (6:1, 6:1, 7:5), srpski teniser se oslobodio i potvrdio da se oseća spremnim da ponovo zauzme tron u Melbrunu.

 

"U prva dva meča pokušavao sam da uđem u ritam, a u druga dva sam zaista zadovoljan pokazanim. Protiv Kubota sam odigrao ekstremno dobro. Prošle godine sam imao dosta problema, ali ova sezone je nešto potpuno drugačije. Osećam veliko samopouzdanje i zadovoljan sam kako se situacija razvija. Mogu da se nosim sa bilo kojim igračem i nadam se drugom trofeju u Australiji", rekao je Novak.

Igraju Novak, Ziki i Dušan
Trojica srpskih tenisera nastupiće u sredu u Melburnu, a u centru pažnje svakako će biti četvrtfinalni meč Đokovića i Conge. Repriza finala od pre dve godine igra se na "Rod Lejver" areni, a početak je u 9:30h.

Nenad Zimonjić i Danijel Nestor, u četvrtfinalu igraju protiv Arno Klermona i Džonatana Erliha u 1 čas na "Margaret Kort" areni. Dušan Vemić u paru sa Ivom Karlovićem u četvrtfinalu igra protiv trećih nosilaca, Lukaša Dluhija iz Češke i Leandera Paesa iz Indije. Biće to treći meč na terenu broj dva, pa se početak očekuje oko 4:30 h.

Ovogodišnje četvrtfinale zapravo je repriza meča koji je našem asu doneo zasad jedinu grend slem titulu. Međutim, od tada je Conga dosta napredovao, tako da u međusobnim susretima vodi 4:2. I Nole je svestan opasnosti koje sa sobom nosi meč sa ovim izuzetnim protivnikom, koji je na programu u noći između utorka i srede.

"Žo može da pobedi svakoga ako mu krene. Moraću da vršim pritisak sve vreme, da insistiram na mom stilu igre i da mu ne dozvolim da preuzme kontrolu. On je dosta napredovao u poslednje dve godine i sada je među prvih deset na svetu", zaključio je Đoković.

 Francuski teniser Žo Vilfred Tsonga ocenio je da ga u četvrtfinalu protiv Đokovića očekuje težak meč i poručio da će igrati maksimalno borbeno.

"Svestan sam Đokovićevih kvaliteta i težine predstojećeg meča. Igraću maksimalno borbeno i daću sve od sebe da prođem u polufinale prvog gren slema. Ne mogu tačno da kažem šta sam naučio posle poraza od Novaka u finalu Melburna 2008. godine, ali sam ga posle toga četiri puta pobedio i ta činjenica mnogo govori", rekao je Conga.

Ukoliko najbolji srpski teniser ispadne u četvrtfinalu od Žoa Vilfreda Tsonge, a Marej osvoji turnir u Melburnu, Britanac će ga prestići i Srbin će ostati na trećem mestu ATP liste.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online