Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 05.02.2012.
14:52 >> 20:32h
Vestionline, Beta A

Teniserke Srbije u polufinalu Fed Kupa

Teniserke Srbije napravile su istorijski uspeh pošto su se plasirale u polufinale Fed kupa. Odlučujući poen u duelu sa Belgijankama doneo je dubl Bojana Jovanovski i Aleksandra Krunić, koje su posle velike borbe, savladale Janinu Vikmajer i Anastasiju van Ujtvank sa 2:1, po setovima 7:6(2), 4:6, 6:1.

 

Bojana i Aleksandra trijumfovale posle 150 minuta igre

Srbija će u polufinalu igrati protiv selekcije Rusije, koja je sa u Moskvi savladala Španiju sa, takođe, 3:2. Taj meč igraće se u glavnom gradu Rusije 21. i 22. aprila.

U prvom meču odigranom u nedelju Janina Vikmajer je sa ubedljivih 6:1, 6:0 pobedila Aleksandru Krunić i donela Belgiji prednost od 2:1. Ipak Bojana Jovanovski je u narednom meču pobedila 6:2, 6:4 Kirsten Flipkens i tako izjednačila ukupan rezultat na 2:2.

Naše devojke otputovale su u Belgiju bez Ane Ivanović, posle prvog dana su ostale bez povređene Jelene Janković, ali Bojanu Jovanovski i Aleksandru Krunić ništa nije moglo da zaustavi ka putu do polufinala.

Hrabro su ušle u dubl, srušile Janinu Vikmajer i Anastasiju van Ujtvank i tako donele istoriski uspeh za ženski tenis.

U prvom setu igrao se taj brejk, a naše teniserke mini-brejkom su došli do 4:0, sačuvale stečenu prednosti i slavile sa 7:2. Dosta neizvesnosti viđeno je i u drugom setu, u kom su Belgijankame sa 6:4 došle do izjednačenja i trećeg seta u dublu.

Krunićeva i Jovanovski su otvorile odlučujući set onako kako su samo mogle da požele - dva puta su osvojile gem na servis protivnica za vođstvo od 3:0. Prednost je bila dovoljna pa je novi brejk za 5:1, dokusurio Belgijanke.

Bojana je protiv Kirsten Filipkens odlično otvorila meč i sa dva "brejka" u prva tri gema povela sa 3:0, a malo zatim sa sedam uzastopnih poena, Bojana je došla do ogromne prednosti od 4:0. Kirsten je uspela da se stabilizuje ali je Bojana prvi set rešila u svoju korist sa ubedljivih 6:2.

U drugom setu su obe teniserke bile sigurne na svoj servis sve do devetog gema kada je Bojana uspela da brejkne Kirsten, a potom i servira za pobedu. na 40:0 napravila je duplu servis grešku, ali je potom sjajno odigrala na mreži i rešila meč u svoju korist sa 6:4.

Aleksandra Krunić zamenila je pred početak meča Jelenu Janković koja nije mogla da nastupi zbog povrede butnog mišića leve noge.

Srpska teniserka, koja je 198. na svetskoj rang listi, odlično je počela meč protiv Janine Vikmajer i već u prvom gemu, posle četiri brejk lopte, oduzela servis protivnici, ali to je bilo sve što je danas uradila. Krunić je potom krenula loše da servira, a 29. teniserka sveta je to iskoristila i meč rutinski završila u svoju i korist njene reprezentacije.

Reprezentativka Srbije nije dobila nijedan gem na svoj servis, dok je Belgijanka imala samo jedan as servis. Ipak, Krunićeva je zablistala u dublu koji je odlučio.

POVEZANE VESTI

Nedelja 05.02.2012. 16:48
Kao sto vidite moze se i bez one Australijanske manekenke. Sto se mene tice ne bi je zvao nikad da igra u repki. Ne i na olimpijadi kako je to planirano. Gde je kad je sad najteze devojkama. Neka ide da snima film sa Andzom. Izdajica roda svoga!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online