Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 31.12.2011.
11:12
Press A

Edberg: Teško će Đoković ponoviti ovakav uspeh

Jednom u životu! Nekadašnji najbolji teniser sveta Šveđanin Stefan Edberg tim rečima opisao je fantastične rezultate Novaka Đokovića u 2011.

Edberg, koji je tokom karijere osvojio šest grend slem titula, priznao je u ekskluzivnom intervjuu za Press da je impresioniran onim što je Novak uradio u sezoni koja je iza nas.

"Bila je to neverovatna sezona za Novaka Đokovića. Tako nešto se verovatno događa samo jednom u životu", ocenio je Edberg, koji je u karijeri po dva puta trijumfovao na Australijan openu, Vimbldonu i US openu.

Đoković je u prošloj sezoni osvojio ukupno deset trofeja, ali nema sumnje da su najvažnije tri grend slem titule koje je naš as osvojio na Australijan openu, Vimbldonu i US openu. On je godinu počeo nizom od 41 pobede, koji je prekinuo Švajcarac Rodžer Federer u polufinalu Rolan Garosa. Uz to, Novak je u 2011. postao prvi teniser koji je u istoj sezoni osvojio pet turnira masters kategorije.

Kada se sve sabere, nema dileme da Novak iza sebe ima jednu od najboljih sezona ne samo u istoriji belog sporta, već sporta uopšte. U takvoj situaciji Edberg smatra da je malo verovatno da će Đoković ponoviti takve rezultate u predstojećoj sezoni, ali dodaje da to nikako ne znači da srpski teniser u tom periodu neće uspeti da sačuva prvo mesto na ATP listi.

"Iskreno, mislim da Novak ne može da ponovi prošlu godinu, ali je potpuno realno očekivati da on ostane broj jedan. Sve će biti jasno već posle prva tri meseca nove godine i ja smatram da je taj period najvažniji deo predstojeće sezone", kaže čuveni Šveđanin.

Đokovića prvi ispit u 2012. očekuje već 16. januara, kada u Melburnu startuje prvi grend slem u sezoni Australijan open.

Edberg veruje da će Federer, baš kao i Nadal, ove godine silno želeti da se revanšira Novaku, koji je bio apsolutno dominantan u prošloj sezoni. Naime, Srbin je u prošloj sezoni Nadala pobedio u šest uzastopnih finala, dok je sa Federerom imao skor 4:1. Ukupno 10:1, što je poražavajuće za dvojicu igrača koji su prethodnih nekoliko godina suvereno vladali svetskim tenisom.

"Nadal i Federer će sigurno pokušati da zaustave Novak Đokovića. Siguran sam da obojica žele da se vrate na prvo mesto ATP liste i zato će u svakoj prilici i testirati Novaka, ne bi li prekinuli njegovu dominaciju. Međutim, situacija je ove sezone nešto drugačija, s obzirom na to da su Nadal i Federer sada izazivači, dok je Đoković čovek koga treba pobediti", kaže Edberg. 

POVEZANE VESTI

Nedelja 01.01.2012. 07:59
Sta karakterise sve velike, pomalo zaboravljene teniske legende, kada je u pitanju NOVAK ?? Oni su presli u proroke, a nisu TARABICI! Otisnuli su se u druge vode, vode nezahvalnog proricanja i usput podsecaju PLANETU - " i mi smo [ ostarele legende] igrali tenis. Kao da mi ne znamo za njih"! Zelim ti, Novace, osvajanje Frenc opena i cuvanje prvog mesta. Mislim da bi se cela EX YUGA mogla ponositi sa tobom. Misljenje jednog normalnog coveka!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online