Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 20.11.2011.
17:51 >> 00:35h
Vestionline, FoNet A

Federer pobedio Congu u Londonu

Švajcarski teniser Rodžer Federer savladao je Francuza Žoa-Vilfreda Congu sa 2:1 u setovima (6:2, 2:6, 6:4) u Grupi B Masters turnira u Londonu, dok je Rafael Nadal pobedio Mardi Fiša sa 2:1 (6:2, 3:6, 7:6).

 

Siguran na startu mastersa u Londonu - Rodžer Federer

Federer je imao dosta problema, ali je posle sat i po igre uspeo da opravda ulogu favorita i da napravi veliki korak ka plasmanu u polufinale završnog godišnjeg turnira osmorice najboljih tenisera sveta.

U prvom setu Švajcarac je potpuno dominirao i od ukupno odigranih 35 poena, osvojio je 24. Congi nije dozvolio nijednu brejk priliku, a sam je realizovao obe koje je imao.

Drugi set je bio gotovo identičan, ali sa promenjenim ulogama. Conga je osvojio 28, a Federer 17 poena, Francuz je imao dve prilike za brejk i obe iskoristio, dok Švajcarac nije imao ni šansu da oduzme servis protivniku.

Treći set je bio najujednačeniji, a Federer je uspeo da osvoji praktično sve ključne poene, što mu je donelo tri prilike za brejk, od kojih je jednu iskoristio i na kraju zasluženo pobedio.

Rodžer Federer je posle meča izjavio da je Francuz uvek težak protivnik.


“Protiv njega je jako komplikovano ući u bilo kakav ritam sa osnovne linije jer on tako dobro rešava poene kombinacijom ‘jedan-dva’, što je dokazao i protiv mene na Vimbldonu. Zbog toga je protiv njega ponekad naročito teško riternirati. Mislim da sam u prvom setu igrao dobro, čak je i u drugom sve bilo u redu, ali on je servirao sve bolje kako je meč odmicao. Kada je napravio prednost u drugom setu, počeo je slobodnije da udara lopticu i postao je opasniji. Sa druge strane, ja sam jedino želeo da ostanem miran i da sačekam svoje prilike kada on ne servira tako dobro”, rekao je Federer.

Žo Vilfred Conga nije bio zadovoljan, ali rekao je da će nastaviti da se bori.

“U prvom setu nisam pogodio teren nijednom i to je to. Onda sam počeo da igram bolje i mislim da je Rodžer bio malo iznenađen jer sam u prvom setu igrao vrlo loše. Zatim sam igrao korektno. Uvek je bolje početi pobedom, ali još sam na turniru i daću sve od sebe u narednom meču”, rekao je Conga.

U drugom meču prvog kola A grupe Španac Rafael Nadal je pobedio Amerikanca Mardija Fiša rezultatom 2:1, po setovima 6:2, 3:6, 7:6 (3), posle tri časa igre.

U Grupi A nalaze se Novak Đoković, koji će sutra igrati sa Tomašom Berdihom, dok se u drugom meču sastaju Endi Marej i David Ferer.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online