Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 05.07.2011.
11:14
Vestionline A

Strani mediji: Spektakularan doček!

Doček u Beogradu najboljeg srpskog i svetskog tenisera i pobednika Vimbldona, Novaka Đokovića, propratili su i strani mediji, koji su u superlativima pisali o dešavanjima na platou ispred Doma Narodne skupštine.

Nemački "Kiker" prenosi da je novog broja 1 na ATP listi i pobednika Vimbldona Novaka Đokovića u centru glavnog grada Srbije dočekalo "100.000 frenetičnih navijača koji su uzvikivali 'Kralj Nole'"! Isti list dodaje da se ne pamti kada je ovoliko navijača dočekalo jednog sportistu u Beogradu.

Britanski "Rojters" prenosi da je Novak Đoković u Beogradu doživeo doček kakav mu priliči - kraljevski, a da se za to pobrinulo oko 100.000 ljudi u samom centru grada.

Pobeda Đokovića na Vimbldonu i prvo mesto na ATP listi izazvalo je euforiju u Srbiji, gde se Novak smatra nacionalnim herojem i idolom mnogih mladih ljudi, javio je Frans-pres.

Mediji iz komšiluka, u Hrvatskoj pre svega, pišu o spektaklu koji se sinoć mogao videti ispred Narodne skupštine u Beogradu, gde je u nezapamćenoj atmosferi dočekan novi teniski kralj, Novak Đoković.

"Srbija se poklonila svom i novom svetskom teniskom kralju", piše na "Indeksu", dok portal "Net.hr" na naslovnoj strani piše o tome da "Đoković ovakvo ludilo nikada neće zaboraviti"!

Kraljevski prijem, karnevalska atmosfera, ushićena masa, reči su kojima su svetske agencije opisale doček najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića u Beogradu.


"Nole, volimo te" i "Nole kralj" neki su od transparenata koje su nosili, uglavnom mladi ljudi, koji su u "karnevalskoj atmosferi" dočekali najboljeg srpskog tenisera, navodi se u izvještaju AFP-a.

Italijanska agencija ANSA objavila je da je oko 100.000 obožavalaca dočekalo dobitnika dvostruke titule Novaka Đokovića, proslavivši njegov povratak kući.

Italijanska agencija dodaje i da je grupa mladića sa Kosova na dočeku nosila srpsku zastavu dugu 50 metara, a da je teniski šampion dočekan uzvicima "Bravo, Novače!" i "Ti si ponos Srbije!".

ANSA navodi i da su se hiljade ljudi, pješke i automobilima, kretale ulicama Beograda i okupljale na Trgu Nikole Pašića, uz komentar da se nikada, ni za jedan sportski događaj, u ovom gradu nije okupio tako veliki broj ljudi.

Desetine hiljada fanova uzvikivalo je "Nole, Nole", pozdravljajući pobjednika Vimbldona tokom "burnog dočeka" u Beogradu, prenio je AP.

POVEZANE VESTI

Utorak 05.07.2011. 21:56
Nole svi te vole!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online