Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Nedelja 26.06.2011.
11:31
Vestionline A

Jelena Janković: Pare su pet minuta sreće

O parama, zdravlju, porodici ali i tenisu, nastavku karijere, odsustvu ljubavi prema vimbldonskoj travi… otvorila je Jelena Janković dušu u jednom vimbldonskom sobičku za novinare, prenosi "Žurnal".

Jelena Janković

Povod je bila izjava posle poraza od Španjolke Martines, prvog na vimbldonskom startu još od 2004, da bivša kraljica više nije usmerena ka tenisu 100 odsto.


"To je prva reakcija posle neuspeha", objašnjava.

"Normalno je kada se izgubi meč da sam razočarana i padaju mi najgore misli. Ali nije tako. Tenis igram skoro ceo svoj život i stvarno vredno radim i treniram, ali stvari ne idu uvek kako bih želela. U tim trenucima treba ostati jak i verovati u sebe, treba naći načina da se krene opet pobedničkim putem".


Kada ćete opet ka vrhu?
"Sada ću prvo fizički i psihički da se odmorim od svega, malo zaboravim na neke stvari i krenem čiste glave na pripreme. Do kraja godine ne branim skoro ništa od poena. Sve što sam branila, izgubila sam u prvom delu. Prošle godine u ovo vreme bila sam druga na svetu, ali sam se povredila u Portorožu i drugi deo odigrala nespremna. Sada mogu samo da napredujem, ali da bih to postigla, moram da vratim samopouzdanje, da dovedem svoju igru na određen nivo. Želim da budem bolja nego što sam bila".


Kakav cilj sada imate u karijeri?
"Želela bih opet da budem stara Jelena i nadam se da ću u tome uspeti u drugoj polovini sezone, pogotovo jer sledi američka turneja gde volim da igram. Na betonu sam trenirala od malih nogu".

Šta je za vas najvažnije u životu?
"Zdravlje. Meč možete da izgubite i dobijete, tenis mi je mnogo dao, u njemu sam postala to što jesam, puno zaradila, postala slavna, ali najbitnije je zdravlje. Kada čovek to shvati, onda poraz ispadne tako mali prema nekim drugim bitnim stvarima. Ipak sam još 15. na svetu. Ne branim ništa, trenutno sam zdrava i to je najbitnije".


Tenis vam je mnogo pružio?
"Da, ali sve su to materijalne stvari. Nisam osoba koja vodi računa koliko se šta za šta dobija. Uopšte nisam opterećena takvim stvarima. Ranije sam želela da imam kola, pare, svašta, ali to je pet minuta sreće kad nešto dobiješ. Posle me to ne čini srećnom". 

POVEZANE VESTI

Nedelja 26.06.2011. 13:03
Браво Јецо!
Nedelja 26.06.2011. 14:41
Iskreno, od srca, cenim nasu Jecu.
Nedelja 26.06.2011. 15:56
Kad te toliko ne cine srecnom sto ih ne das u dobrotvorne svrhe a ne da trazis od Srbije da bi igrala za nju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online