Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 16.04.2011.
16:31
Vestionline, Beta A

Fed kup: Slovačka - Srbija 1:1

Nakon prvog dana plej-ofa za opunu Svetske grupe Federejšn kupa između Slovačke i Srbije rezultat je 1:1, Jovanovski je poražena od Cibulkove 2:1, dok je Ivanovićeva izjednačila trijumfom nad Hantuhovom 2:0.

Ana za izjednačenje

Teniska reprezentacija Slovačke povela je u Bratislavi protiv selekcije Srbije sa 1:0, u plej-ofu za popunu Svetske grupe Fed kupa, pošto je Dominika Cibulkova pobedila Bojanu Jovanovski sa 2:1 (4:6, 6:3, 6:1), a izjednačenje našem timu donela je Ana Ivanović pobedom nad Danijelom Hantuhovom sa 2:0 u setovima (6:2, 6:4).

Ivanovićeva je odigrala odlično prvi set protiv Hantuhove i dobila ga je posle 33 minuta. Srpska teniserka mnogo bolje je koristila prilike u tom periodu, a ovaj deo meča dobila je s ubedljivih 6:2. Hantuhova je zaigrala angažovanije u drugom setu, ali je Srpkinja pokazala da je kvalitetnija i od starta ovog dela meča kontrolisala je rezultat. Ivanovićeva je brzo stigla do brejka, a onda je sigurnom igrom zadržala prednost od dva gema i zasluženo je stigla do pobede.
 

Bojanin meč je trajao dva sata i 18 minuta, a Jovanovski je iz 10 pokušaja pet puta oduzela servis Cibulkovoj, koja je od 21 brejk lopte iskoristila osam. Cibulkova, 28. teniserka sveta je bolje počela meč i posle brejka u drugom gemu prvog seta povela sa 2:0. Jovanovski je nakon toga zaigrala bolje, koristila greške protivnice, pogotovo posle servisa i preokrenula na 5:2. Kada se činilo da će Jovanovski posle gema na svoj servis lako osvojiti prvi set, Cibulkova je napravila brejk, a zatim osvojila i gem na svoj servis i primakla se na gem zaostatka. Srpska teniserka je nakon toga uspela da sačuva svoj servis i povede u meču.

Jovanovski je na početku drugog seta povela sa 2:0, ali je njena protivnica uspela da izjednači. Srpska teniserka je nakon toga napravila brejk i povela, da bi Cibulkova posle toga osvojila četiri gema uzastopno i izjednačila u meču. Cibulkova je potpuno dominirala u trećem setu, dozvolila je protivnici da osvoji samo jedan gem i tako donela svom timu prvi poen u duelu sa Srbijom.


Sutra od 12 sati na programu su uzvratni mečevi u singlu u kojima bi se trebali sastati Ivanović - Cibulkova i Jovanovski - Hanuthova, osim ako selektori ne odluče drugačije.

Nakon toga igraće se meč u dublu - Jelena Janković i Ana Krunić protiv Danijele Hantuhove i Magdalene Ribarikove. 

Subota 16.04.2011. 16:44
Nista...idemo dalje...Ocekujem pobedu od Ane.... Iako izgube trebamo biti uz nase devojke....
Subota 16.04.2011. 19:50
Bravo Anaaaaa!!!! Samo tako...i sutra da pobedimo obe tesniserke....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online