Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 29.01.2011.
13:29
Vestionline, Beta A

"Zaboraviću prijateljstvo sa Endijem"

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da će u finalu Otvorenog prvenstva Australije zaboraviti na veliko prijateljstvo sa Britancem Endijem Marejem.

Đoković i Marej su prvi put igrali jedan protiv drugog još kao 11-godišnjaci i tada je slavio Britanac. Nedugo zatim njih dvojica su se sprijateljili, a jedno vreme su čak igrali zajedno u dublu. 

Novak je spreman da osvoji novu titulu

"Bilo nam je zaista sjajno u detinjstvu, a sada je još bolje pošto se sastajemo u finalu jednog gren slem turnira", kazao je Đoković koji je 2008. godine osvojio trofej u Melburnu.

U dosadašnjoj karijeri srpski teniser osvojio je 18, a britanski 16 trofeja na ATP turnirima.

Đoković i Marej su uoči početka ovogodišnjeg Australijan opena trenirali zajedno u Pertu, gde su se zabavljali i sa fudbalskom loptom.

"Nažalost, on je pobedio", rekao je uz osmeh srpski teniser.

Njih dvojica do sada su se sastajal sedam puta, a Đoković vodi sa 4:3. Ipak, poslednja tri duela dobio je Marej.

"Ne sećam se da smo kao klinci maštali da ćemo se sresti u finalu gren slema, ali smo sanjali o osvajanju trofeja. Još tada se videlo da smo obojica talentovani i da imamo pobednički mentalitet. Sada, međutim, moramo to sve da zaboravimo čim izađemo na teren", istakao je Đoković.

Srpski teniser je u polufinalu turnira u Melburnu u tri seta savladao Švajcarca Rodžera Federera.

"On i Nadal su prethodnih godina dominirali i bilo je sjajno gledati ih kako igraju. Sa druge strane, to vas i frustrira jer ne možete da se nadate osvajanju većeg broja trofeja. Ipak, vremenom naučite da igrate protiv njih i sada sigurno ima nekoliko tenisera koji mogu da pobede Rafu i Rodžera", zaključio je Đoković.

Endi je takođe spreman za finale i eventualnu titulu

Mareju će nedeljno finale biti treće na Gren slem turnirima, drugo uzastopno u Melburnu. Velika Britanija već 75 godina nema Gren slem šampiona, ali peti teniser sveta kaže da se ne opterećuje time.

"Nisam razmišljao o tome dok niste to spomenuli. To je pre svega moj lični san, lični cilj. Nisam razmišljao o ovom meču kao mogućem istorijskom podatku. Daću 110 posto od sebe, ali moram da budem opušten i miran. Siguran sam da ću se izboriti sa svim što me čeka mnogo bolje nego u prošlosti“, izjavio je Marej.

Finalni duel Đoković-Marej igra se u nedelju od 9.30 časova po srednjeevropskom vremenu. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online