Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 29.06.2015.
11:32
Vestionline A

Da li je Herceg Novi, u stvari, Zlatni Srpski Novi?

Nekada su zlatni srpski sportisti dolazili iz malenog Kleka kraj Zrenjanina (braća Grbić, Vladimir i Nikola i Dejan Bodiroga), a sada je Herceg Novi, koji ima oko 20.000 stanovnika, sinonim za gradić koji je Srbiji doneo velike šampione. Zlatni vatepolista Andrija Prlainović, košarkašice Ana i Milica Dabović i fudblalski "orlić" Staniša Mandić dolaze iz ovog grada na Crnogorskom primorju.

FoNet/AP (Arhiva)
Andrija Prlainović u duelu sa Crnom Gorom uvek je pružao sjajne partije

Malo u šali, a malo u zbilji, možemo da kažemo da bi ovaj crnogorski grad mogao da promeni ime u Zlatni Srpski Novi. Sportisti iz ovog dela bratske nam države, mahom se opredeljuju za boje Srbije. 

Nogu je povukao Andrija Prlainović, koji je pre desetak godina odlučio da igra za Srbiju umesto za Crnu Goru u kojoj je rođen. Imao je zbog toga rođeni Novljanin probleme. Oni čije srce kauca za "Oj svijetlu majsku zoru" to mu nikada nisu oprostili ni zaboravili.

U ovom gradu na Crnogorskom primorju proslavlja se svaki uspeh naše reprezentacije. Kada igraju Srbija i Crna Gora u Herceg Novom ili Zlatnom Srpskom Novom, ako vam se više sviđa, većina se opredeljuje da navija za Srbiju. Stopama Andrije Prlainovića krenuo je i mladi Gavril Subotić, koji kuca na vrata najbolje selekcije. Takođe, najbolji vatepolista ovogodišnje Svetske lige Dušan Mandić, koji brani boje Srbije, rođeni je Kotoranin, grada na Crnogorskom primorju.

fiba.com
Milica (levo) i Ana Dabović briljirale na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj

Nove srpske heroine postale su košarkašice, sestre Dabović, kapiten Milica i MVP Evropskog prvenstva Ana Dabović, koje takođe nisu imale dilemu za koju zemlju će da igraju. Opredelile su se za Srbiju i naravno, nisu pogrešile.

fss.rs
Staniša Mandić

Ovom zlatnom triju Novljana pridružio se i fudbaler Čukaričkog Staniša Mandić, koji se sa omladincima dokopao najvišeg postolja na Svetskom prvenstvu u Novom Zelandu. Mladi napadač igrao je jedan meč za Crnu Goru, ali je odlučio da karijeru nastavi u dresu Srbije i očigledno je povukao pravi potez. Novljani su znali da mu prirede spektakularni doček, što sigurno očekuje i sestre Dabović, kada se budu vratile u Herceg Novi... pardon, Zlatni Srpski Novi.

Posle najave premijera Srbije Aleksandra Vučića da će oni koji odluče da letuju u Srbiji imati popuste, oglasio se još jedan poznati Novljanin, ali iz sveta muzike Vlado Georgiev. Popularni Barba posle uspeha košarkašica i vatepolista je napisao na Tviteru:

- Vučiću daj vaučere i za odmor u Herceg Novom!

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online