Utorak 4. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 07.04.2013.
22:45
Vestionline, Beta A

Vuković: Nismo ispunili cilj

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković rekao je vecčeras nakon remija sa Austrijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo da njegovi igrači nisu ispunili zacrtani cilj, kao i da plasman na kontinentalno takmičenje više ne zavisi od njih.

Razočaran - Veselin Vuković

"Mislim da smo pružili šansu Austrijancima da se umešaju u trku za Evropsko prvenstvo. Došli smo u situaciju da ne zavisimo od sebe, što nije dobro. Najviše nas je poremetio preveliki broj čistih šansi koje smo promašili i koje su uticale na to da dođe do gubitka samopouzdanja", rekao je Vuković.

Rukometna reprezentacije Srbije odigrala je večeras nerešeno sa Austrijom (30:30) u Zrenjaninu, i tako nakon remija zauzima treće mesto u Grupi 7 sa pet bodova, koliko ima i drugoplasirana Austrija, ali uz bolju gol razliku.

Selektor Austrije Patrekur Johaneson rekao je da su oba tima odigrali dobru utakmicu i dodao da je zadovoljan osvojenim bodom.

"Moj tim je igrao dobro, kao i protivnički. Zahvaljujem se selekciji Srbije na fer igri. Zadovoljan sam odigranim mečom. Znao sam da će biti jako teška utakmica, i nadam se da ćemo uspeti da dobro igramo i u naredne dve utakmice", rekao je Johaneson.

Rukometaš Srbije Bojan Beljanski istakao je da reprezentacija u naredne dve utakmice, protiv Rusije i Bosne, mora da ide na pobedu ukoliko želi da izbori plasman na EP.

"Sa osvojenim jednim bodom u utakmici, nismo ostvarili zacrtani cilj. Dve predstojeće utakmice su nam primarne, moramo da pobedimo i obezbedimo plasman na EP", rekao je Beljanski.

Golman reprezentacije Austrije Nikola Marinović rekao je da njegovoj selekciji ovaj bod mnogo znači i dodao da je emotivno doživeo ovaj duel.

"Osvojen bod u meču sa Srbijom nam puno znači. Fenomenalno je ovo što smo večeras uradili, s obzirom da smo ekipa u podmlađenom sastavu", rekao je Marinović.

"Nije mi bilo lako na utakmici, jer sam rođen u Srbiji. Sa jedne strane mi je žao zbog ovog rezultata, ali se nadam da možemo da pobedimo Rusiju u narednom susretu", dodao je on.

Rukometni savez Srbije pre početka utakmice podelio je poklone igračima - Žarku Šešumu za odigranu 125. utakmicu u reprezentaciji, Marku Vujinu za 100, Ivanu Nikčeviću za 116. i Rajku Prodanoviću za 107. nastup u nacionalnom dresu.

Članovi stručnog štaba, doktor Milan Babić i fizioterapeut, Vladimir Radulović, takođe su nagrađeni, jer su preko 100 puta sedeli na klupi reperezentacije Srbije.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 08.04.2013. 13:53
Sta reci svaki komentar je suvisan.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online