Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 17.03.2019.
10:10
Vestionline, Kajakaški savez Srbije A

Tri medalje kajakaša na ‘Gloria kupu’ u Antaliji

Antalija i Belek tradicionalno su baza za veslačke pripreme u toku februara i marta većine evropskih reprezentacija, kao i nacionalnog tima Srbije.

Kajakaški Savez Srbije

Upravo zbog velikog broja kajakaša i kanuista u ovo dova godine u tom turskom gradu, Kajakaški savez Turske organizuje "Glorija kajakaški kup“, na kojem se održavaju trke na 5.000 metara u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Srpski reprezentativci koji se nalaze u Beleku na veslačkim pripremama, iako su još uvek u trenažnom procesu, odlučili su da provere trenutnu formu.

U konkurenciji dama, dve srpske repezentativke završile su na pobedničkom postolju. Trijumfovala je Milica Starović, ispred Kristine Bedeč, dok je treche mesto zauzela ukrajinska takmičarka Marija Povk.

- Prezadovoljna sam učinkom. Ovim rezultatom potvrdile smo da smo dobro radile tokom zime i pripremnog perioda, i možemo spremno da čekamo početak takmičarske sezone - naglasila je Starovićeva koja se na "Gloria Kupu" takmiči od 2014. godine.

- Svake godine, takmičenje je sve bolje, od organizacije i posećenosti i organizatori zaslužuju sve pohvale - zadovoljna je Milica Starović.

Kajakaški Savez Srbije

Srebrna na "Gloria Kupu", Kristina Bedeč, naglašava da je ove sezone konkurencija bila jaka:

- Ove godine smo učestvovale u veoma jakoj trci, s obzirom na jaku konkurenciju, posebno zbog devojaka iz Ukrajine i Turske. Milica i ja smo uspele da se odvojimo posle prvog kilometra i do kraja trke smo održavale prednost. Na samom kraju, Milica je bila brža i zasluženo je pobedila - rekla je Kristina posle trke.

U trci u konkurenciji dama, učestvovale su i Nikolina Moldovan, koja je kroz cilj prošla kao šesta, i Marija Dostanić koja je zauzela sedmo mesto.

U muškoj konkurenciji trijumfovao je Belorus Aleh Jurenija, dok je drugo mesto pripalo srpskom reprezentativcu Ervinu Holpertu.

- Veoma sam zadovoljan osvojenim drugim mestom, pogotovo što je pobedio višestruki šampion Evrope i osvajač velikog broja medalja na svetskim prvenstvima u ovoj disciplini - naglasio je Holpert.

- Posle prvog okreta, nas četvorica smo se odvojili od ostatka i do samog kraja smo se smenjivali u vođstvu. Na samom kraju Jurenija je pojačao tempo, ja sam pokušao da ga pratim, međutim, na kraju sam zauzeo drugo mesto, i zadovoljan sam - kazao je Ervin posle trke.

Ove godine na ‘Gloria kupu’ učestvovalo je 160 takmičara i takmičarki iz 11 zemalja.

Srpski reprezentativci danas imaju slobodan dan na pripremama, a od ponedeljka počinju poslednju nedelju veslačkih priprema u Beleku, posle čega se vraćaju u Beograd gde će nastaviti pripreme za predstojeću sezonu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online