Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 27.12.2018.
14:48
Vestionline A

Određene reprezentacije za Svetski kup u Nju Delhiju i Evropsko prvenstvo u Osijeku

Stručni štab Streljačkog saveza Srbije je, kao što je i najavio, do kraja godine odredio sastave reprezentacija za prva dva velika takmičenja u 2019, za Svetski kup u Nju Delhiju (20 – 28. februar) i Prvenstvo Evrope vazdušnim oružjem u Osijeku (16 – 25. mart).

SK Crvena zvezda
Debitant na EP - Teodora Vukojević

Upravni odbor SSS je prihvatio predlog stručnog štaba da u Nju Delhiju na prvom Svetskom kupu u sezoni, na kome će se deliti olimpijske kvote, učestvuje sedmoro naših strelaca.

Pištolj, žene: Bobana Momčilović Veličković (Bor 030 - vazdušni pištolj i miks vazdušni pištolj).

Puška, žene: Andrea Arsović (Partizan - vazdušna i malokalibarska puška trostav) i Sanja Vukašinović (Novi Sad 1790 – vazdušna, MK puška trostav i miks vazdušna puška).

Pištolj, muškarci: Dimitrije Grgić (Akademac - vazdušni pištolj i miks vazdušni pištolj) i Damir Mikec (Policajac - vazdušni pištolj)

Puška, muškarci: Milenko Sebić (Crvena zvezda - vazdušna, MK puška trostav i miks vazdušna puška) i Stevan Pletikosić („Čika Mata“ - MK puška).

Uz strelce će biti selektor za pušku Dragan Donević, zatim trener u stručnom štabu Ivan Manojlović i treneri po pozivu za pištolj Jasna Šekarić i Goran Mikec.

Od standardnih reprezentativaca izostaju Zorana Arunović, koja je više nije u konkurenciji za olimpijske kvote, s obzirom da je „vizu“ za srpsko streljaštvo izborila osvajanjem srebra vazdušnim pištoljem na Svetskom prvenstvu, i Milutin Stefanović, koji izostaje zbog privatnih obaveza. Njih dvoje će se ove zime posvetiti učešću na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem u Osijeku.

U takmičenjima mikseva, u kojima se ne dele kvote za Tokio 2020, nadmetaće se uigran par pištoljem Bobana Momčilović Veličković/Dimitrije Grgić i tandem puškom Milenko Sebić/Sanja Vukašinović. Jedan od naših najiskusnijih strelaca Milenko Sebić će prvi put na velikom takmičenju gađati za nacionalni tim u miksu.

Turnir u Nju Delhiju biće jedno od najtežih takmičenja kad je reč o borbama za olimpijske kvote. Na svetskim kupovima deliće se samo dve olimpijske vize po disciplini, a ovo je tek drugo takmičenje za kvote, posle Svetskog prvenstva.

SK Crvena zvezda
Debitant na EP - Kristina Lazarević

Usvojen je i sastav za Evropsko prvenstvo u Osijeku, koje nije kvalifikaciono takmičenje za OI u Tokiju. Srbija će imati predstavnike u svim disciplinama.

Seniorke, pištolj: Zorana Arunović (Olimpik 011), Bobana Momčilović Veličković (Bor 030), Jasmina Milovanović (Smederevo).

Seniorke, puška: Andrea Arsović (Partizan), Sanja Vukašinović (Novi Sad 1790), Marija Malić (Jedinstvo).

Seniori pištolj: Dimitrije Grgić (Akademac), Damir Mikec (Policajac).

Seniori puška: Milutin Stefanović („Čika Mata“), Milenko Sebić (Crvena zvezda), Lazar Kovačević (Jagodina 92).

Juniorke, pištolj: Katarina Maricki (Novi Sad 1790), Jelena Todorović („Aleksa Dejović“), Teodora Simić (Crvena zvezda).

Juniorke, puška: Kristina Lazarević (Novi Beograd – Ušće), Teodora Vukojević („Čika Mata“), Marija Kolarević (Jedinstvo).

Junior, pištolj: Stefan Todorović (Kolubara).

Juniori, puška: Aleksa Mitrović (Novi Beograd – Ušće), Bogdan Jovanović („Čika Mata“), Đorđe Savić (Oko sokolovo).

U trenerskom timu su: Jelena Arunović (selektor za pištolj), Dragan Donević (selektor za pušku), Ivan Manojlović, Saša Iker (treneri u stručnom štabu), treneri po pozivu: Jasna Šekarić, Goran Mikec, Mitja Grgić (svi pištolj), Stefan Višekruna (puška) i fizioterapeut Ivan Jovanović.

U Osijeku će prvi put za nacionalni tim na velikom takmičenju gađati troje juniora puškom, koji su se rezultatima u poslednjih par meseci izborili za mesto u reprezentaciji: Kristina Lazarević, Teodora Vukojević i Bogdan Jovanović. Juniorka Marija Malić će prvi put na evropskim šampionatima gađati za seniorski tim, ali ona je u najjačoj selekciji debitovala na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu.

Prva velika provera naših strelaca za Nju Delhi i Osijek biće tradicionalni turnir vazdušnim oružjem u Minhenu (23 – 27. januar), na kome će uz sve reprezentativce koji putuju na Evropsko prvenstvo učestvovati i Dejan Pešić (Pančevo 1813 – puška).

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online