Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 13.07.2010.
21:13 >> 21:54h
Vestionline A

SL: Srbija potopila Južnoafrikance 22:0

Vaterpolo reprezentacija Srbije rutinski je savladala selekciju Južne Afrike rezultatom 22:0 (6:0, 6:0, 4:0, 6:0) u prvom kolu grupe B Svetske lige u Nišu.

U meču u kojem se pitanje pobednika nije postavljalo nijednog trenutka, izabranici Dejana Udovičića iskoristili su ovaj meč kao pripremu za nastavak takmičenja, gde ih očekuju daleko ozbiljniji rivali.

Južnoafrikanci su pokazali niškoj publici da su potpuni amateri u ovom sportu, a interesantan podatak je da je selektor Srbije Udovičić u trećoj četvrtini u kratkom vremenskom roku zatražio dva tajm-auta jer je video da protivniku ponestaje snage!

Maltene svako ko je šutirao na gol Južnoafrikanaca uspeo je i da se upiše u strelce. Najefikasniji je bio kapiten Vanja Udovičić sa četiri pogotka, Nikola Rađen, Andrija Prlainović i Slobodan Nikić postigli su po tri gola. Po dva puta u strelce su se upisali Duško Pijetlović, Filip Filipović, Milan Aleksić i Boris Vapenski. Živko Gocić postigao je jedan gol.

Na kraju, niška publika navijala je za simpatične Afrikance, sa željom da postignu bar jedan gol, medjutim gostima nije uspelo da bar jednom zatresu mrežu golmana Slobodana Soroa.

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić izjavio je posle da su ovakve utakmice najteže za igranje, i da pravo takmičenje tek sledi.

"Ovakva vrsta utakmica je najteža za igranje. Znali smo da smo potpuni favoriti, ali smo to ipak morali da opravdamo u bazenu. Maksimalno smo se skoncentrisali, jer je naš pristup uvek isti. Ovo je bila idealna provera za naredna iskušenja. Mi uvek pokušavamo da protivniku nametnemo svoj ritam igre", rekao je Udovičić.

Naredni rival Srbije je Hrvatska, u sredu od 20 časova.

"Nema sumnje da nas čeka potpuno drugačija i teža utakmica. Hrvati su odlična ekipa, i pored poraza od Australije na startu turnira. Mislim da će odigrati bolji meč protiv nas. Moramo dobro da se spremimo za tu utakmicu", poručio je selektor.

Igrač Živko Gocić, strelac jednog gola protiv Južne Afrike, zahvalio se organizatoru turnira, Nišu.

"Zaista sjajna atmosfera vlada na bazenu 'Čair', i ubeđen sam da je napravljena prava odluka da se turnir ovde održi. Hvala navijačima, ali se isto tako nadam da će ih biti još više u duelu sa Hrvatima", rekao je Gocić posle utakmice.


Finalni turnir Svetske vaterpolo lige u Nišu svečano je otvoren večeras ceremonijom na kojoj su prisustvovali član borda FINA Dimitris Dijasesopulos, predsednik Vaterpolo saveza Srbije Velibor Sovrović i premijer Srbije Mirko Cvetković.

Grupa A:
Crna Gora - Kina 16:4
SAD - Španija 7:3

Tabela:
Crna Gora 1 1 0 3
SAD 1 1 0 3
Španija 1 0 1 0
Kina 1 0 1 0

Grupa B
Australija - Hrvatska 10:7
Srbija - Južna Afrika 22:0

Tabela:
Srbija 1 1 0 3
Australija 1 1 0 3
Hrvatska 1 0 1 0
Južna Afrika 1 0 1 0

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online