Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 09.07.2017.
08:00
Vestionline A

Vestionline sportski vremeplov za 9. jul

"Vestionline sportski vremeplov" je rubrika kojom ćemo u formi "dogodilo se na današnji dan" podsetiti na neke značajne datume - rođenja poznatih sportista, osnivanja klubova, velike utakmice... svakog kalendarskog dana u godini.

EPA/PETER KNEFFEL
Materaci je u tom finalu prvo dao gol, a onda je i isprovocirao Zidana tako da ovaj dobije crveni karton

Sukob Materacija i Zidana, titula "azurima"

Italija je 1994. u SAD '94. izgubila mondijalsko finale na penale (protiv Brazila), ali joj se na SP u Nemačkoj sve vratilo: "azuri" su 9. jula 2006 godine osvojili četvrtu titulu prvaka sveta pošto su u velikom finalu, odigranom na Olimpijskom stadionu u Berlinu, boljim izvođenjem jedanaesteraca - 5:3 savladali Francusku. Prethodno, meč je u regularnom toku završen 1:1. "Trikolori" su poveli golom Zidana u 7. minutu iz penala, a izjednačio je u 19. minutu Materaci. U 110. minutu ova dva igrača ponovo su bili u centru pažnje: Materaci je uvredio Zidana, a najbolji fudbaler sveta je na svom oproštaju od fudbala načinio nepromišljen gest – udario je Italijana glavom i automatski bio isključen. U penal seriji Trezege je bio neprecizan, a Pirlo, Materaci, De Rosi, Dej Pjero i Groso nepogrešivi, pa je "Zlatni globus" zasluženo otišao pod Apenine.

Zoran Terzić

Na današnji dan 1966. godine  rođen je Zoran Terzić, selektor ženske odbojkaške reprezentcije, za čije ime i rad su vezani svi uspesi ženske odbojke u poslednioj deceniji. Ovaj bivši odbojkaš Crvene zvezde i profesor fizičkog vaspitanja najpre je bio tvorac šampionske generacije crveno-belih, a čim je preuzeo državni tim počeo je da niže uspehe - od bronze na Svetskom prvenstvu u Japanu 2006. preko srebra i zlata na Evropskim šampionatima 2007. i 2011. do srebra na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine. Sa njim na čela naše odbojkašice svakog leta osvoje neko novo odličje, pa se to očekuje i ove godine - na Gran-priju ili Evropskom šampionatu.

 

Borislav Stanković

9. jula 1925. godine u Bihaću je rođen velikan naše košarke, dugogodišnji generalni sekretar FIBA, godina – počasni „gensek" Svetske košarkaške federacije. Nekadašnji igrač Crvene zvezde (osvojio dve titule) i Partizana, jugoslovenski reprezentativac i trener koji je sa OKK Beogradom osvojio čak četiri titule prvaka. Tri godine radio je kao trener u Italiji (jedna titula), a svetsku slavu stekao je radeći od 1976. do 2002. kao prvi „operativac" FIBA, koji je najzalužniji za vrtoglavi rast globalne popularnosti košarke. Član MOK bio je 18 godina (1998-2006). Pored srpskog, govori još šest jezika. Odlikovan je nemačkim Krstom za zasluge, francuskom Legijom časti i Ordenom Jugoslavije prvog stepena. Za doprinos u razvoju košarke postao je 1991. godine član „Kuće slavnih" u Springfildu. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online