Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 01.05.2017.
08:00
Vestionline A

Vestionline sportski vremeplov za 1. maj

Vrhunski sport se polako i neosetno uvukao u sve pore savremenog društva - gotovo da nema čoveka na ovom svetu koji nije odgledao bar jednu utakmicu, strasno navijao za određeni tim, bučno proslavio pobedu i tugovao zbog poraza... A, sportisti nam neumorno, iz dana u dan, daju povode za nova uzbuđenja, nova slavlja i nove tuge. "Vestionline sportski vremeplov" je rubrika kojom ćemo u formi "dogodilo se na današnji dan" podsetiti na neke značajne datume - rođenja poznatih sportista, osnivanja klubova, velike utakmice... svakog kalendarskog dana u godini.

wikimedia.org/Instituo Ayrton Senna
Ajrton Sena

Ajrton Sena

1. maja 1994. godine, tokom Velike nagrade San Marina u Imoli, poginuo je Ajrton Sena, trostruki prvak sveta i legenda Formule 1. Poznat po nadimku "kišni čovek" zbog nenadmašne vožnje po lošim vremenskim uslovima, slavni Brazilac je tokom karijere pobedio u 41 trci i čak 80 puta bio na podijumu. Kobnog prvomajskog vikenda, posle udesa Rubensa Barikela i smrti mladog Austrijanca Racenbargera, Sena je kao vodeći u trci pri brzini od 311 kilometra na sat u krivini "Tamburelo" izleteo sa staze "Enco i Dino Ferara", udario u zid i - izgubio život. Imao je samo 34 godine.

Oliver Birhof

Danas 49. rođendan slavi Oliver Birhof, nekadašnji nemački fudbaler, jedan od najboljih evropskih golgetera u igri glavom. Karijeru je počeo u Bajeru Irdigen, igrao je za Hamburger, Borusiju Menhengladbagh i Austriju Salcburg, da bi potom veliki igrački pečat ostavio na Apeninskom poluostrvu. Igrajući za Udineze bio je prvi strelac Serije "A", a sa ekipom Milana je 1999. osvojio "skudeto". Za reprezentaciju Nemačke odigrao je 70 utakmica u kojima je 37 puta bio strelac. Proslavio se u finalu EURO 1996, kad je u finalu protiv Češke ušao u igru u drugom poluvremenu i postigao dva pogotka, uključujući i "zlatni gol" - za preokret, pobedu od 2:1 i treću evropsku titulu "pancera".

Predrag Đajić

Na današnji dan 1922. godine rođen je Predrag Đajić, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, dugogodišnji half i polutka, koji je zajedno sa Rajkom Mitićem, Joškom Takačem i Belom Palfijem bio nezamenljiv član čuvenog "četvorougla". Karijeru je počeo u sarajevskoj Slaviji, tokom Drugog svetskog rata igrao je za SK Jugoslaviju, a u oslobođenom Beogradu bio je jedan od Zvezdinih osnivača. Tokom osam godina za crveno-bele je odigrao 439 utakmica, postigao 59 golova i učestvovao u osvajanju dve titule prvaka Jugoslavije i tri uzastopna pehara nacionalnog Kupa. Za reprezentaciju je odigrao 17 utakmica i bio učesnik Svetskog prvenstva u Brazilu 1950. Preminuo je 1979. godine od posledica srčanog udara.

 

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online