Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 30.03.2014.
13:39
Beta A

Hamilton posvetio pobedu u Maleziji porodicama nestalih

Vozač Mercedesa Luis Hamilton posvetio je današnju pobedu u trci Formule jedan za Veliku nagradu Malezije porodicama putnika nestalog aviona i zahvalio svojoj ekipi na dobro pripremljenoj trci.

Luis Hamilton
 

Hamilton je pobedio u trci za Veliku nagradu Malezije, na stazi Sepang, a drugo mesto zauzeo je njegov klupski kolega Niko Rozberg i to je prvi put od trke u Italiji 1955. godine da je Mercedes osvojio prva dva mesta u jednoj trci. Treće mesto zauzeo je aktuelni šampion Sebastijan Fetel iz Red Bula.

"Ovo je neverovatan rezultat, posle teškog vikenda i duge zime. Zahvalan sam na uspehu, posebno posle tragedije koja se dogodila pre tri nedelje. Posvećujem pobedu porodicama nestalih", rekao je Hamilton posle trke.

Vozači, zvaničnici i navijači su pre trke minutom ćutanja odali poštu putnicima malezijskog aviona koji je nestao 8. marta. Vozačima je na kacigama bila ispisana poruka:"Molimo se za avion MH370". Hamilton je zahvalio ekipi na dobro pripremljenoj trci.

"Danas je bilo veoma toplo, znojili smo se i pre nego što smo ušli u vozilo. Pokušavao sam da se ohladim i zadržim koncentraciju. Ekipa je bila dobra, dobro su pripremili trku i zahvalan sam joj na tome", dodao je svetski šampion iz 2008. godine.

Rozberg je rekao da nije mogao da zaustavi Hamiltona.

"Dobro sam startovao, bilo je teško. Pokušavao sam da stignem Luisa, ali danas je bio mnogo brži", rekao je Rozberg, koji je prvi u generalnom plasmanu sa 43 boda.

Izvršni direktor Mercedesa Pedi Lou rekao je da svi u ekipi osećaju olakšanje posle današnje dvostruke pobede.

"Znali smo da imamo brzinu za pobedu i tako smo morali da vozimo do kraja trke. Znali smo da imamo bolide za prva dva mesta, ali to nismo uspeli da ostvarimo (u prvoj trci) u Melburnu. To smo želeli ovog vikenda, osećamo olakšanje i srećni smo što smo to ostvarili", rekao je Lou.

"Ovaj sport je ostao isti - Formula jedan je iz godine u godinu sve komplikovanija i to je njena lepota. Ljudi uživaju u toj složenosti, a mi uživamo da radimo u njoj i mislimo da svi vole da gledaju trke. Luis je danas dominirao. Ispisali smo istoriju - ovo nam je prvi put od 1955. godine da osvojimo prva dva mesta u jednoj trci", dodao je on.

Četvorostruki uzastopni šampion Sebastijan Fetel rekao je da nije dobro startovao, ali da su danas vozači Mercedsa bili veoma brzi.

"Nisam dobro startovao, bio sam iznenađen kada sam sa desne strane video Nika. Bilo je tesno, Danijel (Rikardo) je bio tu i ja sam izgubio drugo mesto. Na sreću, uspeo sam da se vratim i pokušao da se približim Niku, ali on je uvek uspevao da odmakne. Na kraju, samo sam želeo da završim trku. Ima još trka do kraja šampionata", rekao je Fetel.

POVEZANE VESTI

OSTALI SPORTOVI Rikardo: Sjajno se osećam!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online