Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 07.07.2013.
17:25
BETA A

Formula 1: Fetel slavio u Nemačkoj!

Aktuelni svetski šampion, vozač Red Bula Sebastijan Fetel pobedio je danas u trci Formule jedan za Veliku nagradu Nemačke na stazi Nirburgring.

Konačno slavio u Nemačkoj: Sebastijan Fetel
 

To je prva pobeda Fetela na domaćoj stazi, četvrta u sezoni a 30. u karijeri. On je do pobede došao za sat, 41 minut, 14 sekundi i 711. Drugo mesto osvojio je vozač Lotusa Kimi Raikonen sa sekundom zaostatka, dok je treći kroz cilj prošao njegov klupski kolega Roman Grožan sa skoro šest sekundi zaostatka.

Vozač Ferarija Fernando Alonso zauzeo je četvrto mesto, peto mesto osvojio je vozač Mercedesa Luis Hamilton, a šesti je bio Dženson Baton iz Meklarena. Bodove su još osvojili Mark Veber iz Red Bula, Serhio Perez iz Meklarena, vozač Mercedesa Niko Rozberg i Niko Hilkenberg iz Zaubera.

Ekipe tokom trke nisu imale problema sa gumama, kao što je to bio slučaj na prethodnoj trci u Silverstonu. Hamilton na početku trke nije uspeo da iskoristi pol poziciju, loše je startovao, šso su iskoristili vozači Red Bula Sebastijan Fetel i
Mark Veber i obišli ga.

U devetom krugu dogodio se incident u boksu Red Bula zbog velike greške mehaničara, koji nisu uspeli dobro da privrste zadnju desnu gumu na Veberovom bolidu. Kada je Australijanac krenuo iz boksa, guma je otpala i pogodila kamermana, koji je nakon toga odveden u lekarski centar. Mehaničari su nakon toga uspeli da nameste gumu, a Veber se u 12. krugu na stazu vratio kao poslednji, ali je trku uspeo da završi na sedmom mestu.

U 24. krugu Žil Bjanki je morao da odustane pošto se zapalio motor na Marusijinom bolidu. On je na vreme napustio vozilo, ali se ono pokrenulo i skliznulo na stazu, zbog čega je izašlo sigurnosno vozilo, koje je na stazi ostalo šest krugova.

Nakon toga Fetel i Grožan su vodili veliku borbu, ali je Nemac ipak uspevao da odbije njegove napade. Vozač Lotusa je u 41. krugu otišao u boks, a u narednom to je uinio i aktuelni svetski šampion, pa je vođstvo preuzeo Kimi Raikonen, koji je do tada dva puta bio u boksu. Finac je iz kruga u krug pokušavao da uveća prednost, ali je u 50. krugu, ipak, morao na zamenu guma, pa se na stazu vratio kao treći, iza Fetela i Grožana. Raikonen je pet krugova pre kraja lako obišao
klupskog kolegu i do poslednjeg kruga se borio sa Fetelom za prvo mesto, ali nije uspeo da ga obiđe.

Za to vreme Alonso je pokušavao da prestigne Grožana i osvoji treće mesto, ali mu to nije pošlo za rukom. Trostruki svetski šampion Fetel je ovom pobedom uvećao vođstvo u šampionatu i sada ima 157 bodova, Alonso je sakupio 123, a Raikonen
na trećem mestu 116.

Naredna trka vozi se 28. jula na Hungaroringu, za Veliku nagradu Mađarske.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online