Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 13.02.2013.
19:09
Beta A

Strelci mole za pomoć za odlazak na EP

Reprezentativci Srbije u streljaštvu i treneri uputili su danas otvoreno pismo državnim funkcionerima da im pomognu da odu na Evropsko prvenstvo u Danskoj, koje će možda propustiti zbog suspenzije nacionalnog saveza.

Srpski reprezentativci ne mogu na EP zbog 47,000 evra duga SSS

Evropska streljačka konfederacija (ESK) suspendovala je prijavu Streljačkog saveza Srbije (SSS) zbog duga od 47.000 evra koji je nastao 2011. posle Prvenstva Evrope u Beogradu.

"Javno molimo državne institucije, Ministarstvo omladine i sporta, Olimpijski komitet Srbije i sve ostale koji mogu da pomognu u rešavanju ovog problema", navodi se u pismu koje su strelci poslali predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, premijeru Ivici Dačiću i minstarki sporta i omladine Alisi Marić.

Među potpisnicima su vodeća imena srpskog streljaštva: osvajači medalja sa OI Ivana Maksimović i Andrija Zlatić, zatim olimpijci Zorana Arunović, Andrea Arsović, Damir Mikec, Jasna Šekarić, Nemanja Mirosavljev i Bobana Veličković, kao i treneri Dragan Donević i Jelena Arunović.

"Pre šest meseci vratili smo se sa dve medalje iz Londona...Cela nacija je bila oduševljena ovim rezultatima, pa osećamo potrebu da obavestimo javnost i državne institucije da su sportisti i treneru, najmanje krivi za ovakvo stanje u srpskom streljaštvu", navodi se u apelu.

Strelci su naveli da bi neučestvovanje na EP uticalo i na finansiranje klubova, pošto lokalne samouprave, koje im daju novac, za glavne kriterijume uzimaju rezultate sa prvenstva Evrope.

"Pitamo se šta će biti sa klubovima ako ne učestvujemo? Takođe, rezultatima na ESS stičemo pravo na državne stipendije, i ukoliko ne učestvujemo izgubićemo to pravo, a pošto je naš sport mali i neatraktivan jedina primanja su nam stipendije ministarstva sporta", navodi se u apelu.

Osim toga, zbog neučestvovanja na evropskom prvenstvu navodi se i da Olimpijski komitet Srbije kao jedan od glavnih kriterijuma za kategorizaciju navodi učešće na EP.

"Kao što vidite, posledice ove suspenzije su ogromne, zato molimo sve naše institucije da pomognu u rešavanja ovog problema i omoguće nam učešće na PE", naveli su strelci.

Generalni sekeretar SS Srbije Nenad Petković, obavestio je da je posle pisma koje je na zahtev Minstarstva omladine i sporta Srbije naša ambasada u Moskvi uputila predsedniku EKS Vlidimiru Lisinu da ukine suspenziju kako bi naša reprezentacija učestvovala na ESS u Danskoj, stigao odgovor u kome Lisin daje novi rok Streljačkom savezu Srbije da izmiri dugovanje od 47.000 evra - 20. februar.

"U pismu je jasno naznačeno da samo plaćanjem duga možemo da učestvujemo i nema drugih opcija. Problemi su ogromni, skinuti smo sa 'bukinga' za hotele u Danskoj posle supenzije pa ćemo morati da tražimo slobodan krevet, avio karte su rezervisane i ako otkažemo plaćamo penale. Ako platimo dug, imamo još tri dana, do 23. ferbuara da nas vrate na liste učesnika, ali će organizacija putovanja i smeštaj biti užasno teški", rekao je Petković.

Streljački savez Srbije je dobio organizacuju Prvenstva Evrope 2011. u Beogradu i prepustio je beogradskom sportskom centru Kovilovo, ali je Petković rekao da posle šampionata nije uplaćen deo kotizacije prikupljene od učesnika, koji pripada ESK, i koji iznosi 47.000 evra.

"Srebrna" sa OI u Londonu, Ivana Maksimović zamolila je na svojoj Fejsbuk stranici za pomoć i tu je navela da se nalazi u vrhunskoj formi i da od povratka iz Londona beleži samo uspehe.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online