Četvrtak 23. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 01.09.2012.
19:47 >> 23:27h
Beta A

Borislava Perić Ranković i Zlatko Kesler u finalu POI

Stonoteniserka Srbije Borislava Perić Ranković plasirala se danas u finale Paraolimpijskih igara u Londonu, pošto je savladala Kineskinju Miao Džang sa 3:2 (6:11, 13:11, 11:7, 11:7).

Na korak od zlatne medalje - Borislava Perić Ranković

Perić Ranković odigrala je promenljivo meč protiv Kineskinje Miao Džang, ali je na kraju imala više koncentracije od protivnice i pobedila je sa 3:2. U finalu će takođe igrati sa stonoteniserkom iz Kine.

Perić Ranković je na prošlim Paraolimpijskim igrama u Pekingu osvojila srebrnu medalju, čime je odbranila taj vceliki rezultat, ali sada ima šansu da osvoji i najsjajnije odličje.

"Nisam imala šta da izgubim. U trećem setu sam sve pokušavala, ali loptica nikako da 'legne'. Onda je u četvrtom sve bilo kako treba. Nisam se opustila, čekala sam jedan poen. On neće pasti, moram ga zaraditi. U petom setu nemam pojma šta se desilo. Bilo mi je u glavi samo da joj vratim jednu gornju servu", rekla je Perić Ranković.

Ona je dodala da je još ne može da veruje da je uspela da se plasira u finale Paraolimpijskih igara. Prema njenim rečima, prvo će da sredi utiske od ovog meča, a onda će da se priprema za narednu protivnicu.

Na pitanje o čemu je razmišljala dok je gubila i kako se motivisala, ona je odgovorila: "Iskreno, razmišljala sam da moram da pokažem detetu medalju iz Londona. To me je vraćalo, ništa drugo".

A, u finale stonoteniskog turnira na Paraolimpijskim igrama plasirao se i Zlatko Kesler, pošto je savladao Nemca Tomasa Šmidbergera sa 3:0 (11:6, 11:9, 11:9).

Kesler je manje problema imao da se plasira u finale, nego u prethodna dva meča, kada je protivnike uspeo da savlada tek u neizvesnim petim setovima.

Ovaj 52-godišnji stonoteniser Srbije, koji učestvuje na šestim Paraolimpijskim igrama, u finalu će se sutra sastati sa Kinezom Panfeng Fengom.

"Zaista se radi o dobrom igraču, Nemac je imao pogrešnu taktiku i uspeo sam da predvidim šta će da radi. Mislim da je bio previše opterećen sa mnom, jer je bio favorit na papiru. Psihološki je pao što mi je olakšalo posao", rekao je Kesler.

On je u London došao sa ciljem da se plasira u četvrtfinale, ali sada ima drugačije ambicije.

"Još nismo završili priču. Imamo sigurne dve medalje, ali nikada nismo imali šansu da u stonom tenisu uzmemo tri medalje na POI i šteta bi bilo da to sada ne iskoristimo", rekao je Kesler.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online