Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 11.08.2012.
18:02 >> 19:32h
Beta A

Milica Mandić u finalu Olimpijade

Srpska tekvondistkinja Milica Mandić plasirala se danas pobedom nad olimpijskom šampionkom Espinozom najpre u polufinale kategorije preko 67 kilograma na OI u Londonu, a potom i u finale ovog takmičenja pobedom nad Ruskinjom Anastasijom Barjušnikovom.

Milica Mandić

Mandićeva je u četvrtfinalu sa 6:4 pobedila Meksikanku Mariju Del Rosario Espinosu, koja je olimpijska šampionka iz Pekinga pre četiri godine.

Srpska takmičarka je posle prve runde vodila s 1:0, dok je rezultat posle druge bio nerešen 2:2. Na početku poslednje, treće runde Meksikanka je povela s 4:2, ali je Mandićeva uspela da preokrene rezultat i dođe do pobede.

Mandićeva je kontrolisala tempo i uglavnom je bila u defanzivi i kontranapadima protiv Espinose koja je presirala na tehnička dva poena.

"To je njena specijalka, to često radi, ali ja sam to znala, bila sam spremna za to i za kontru koju ću da radim. Tako da sam ja bila ta koja je kontrolisala taj deo, mada je ipak bilo oscilacija", rekla je Mandićeva agenciji 'Beta' posle pobede u četvrtfinalu.

Ova 21-godišnja Beograđanka dva puta je vodila, ali je iskusna Meksikanka pretekla i povela s 4:3, kada je Mandićeva zabeležila udarac u glavu i preokrenula na 6:4. Espinosa je uložila prigovor, ali su sudije odlučile da je udarac ispravan. Srpska reprezentativka bila je sve vreme smirena.

"Nisam srljala, znala sam da treba da budem smirena u tim trenucima, jer bih samo primila još poena... Bilo je malo ometajućih efekata, prvi put radim pred ovakvom publikom i ovakvim navijačima, prvi put sam na Olimpijskim igrama. Bilo je malo teško, ali izvukla sam se od toga", rekla je Mandićeva i dodala:

"Spremna sam, sada ću da se malo odmorim, onda zagrevanje, pa polufinale", rekla je Milica Mandić.

Mandić obezbedila srebrnu medalju

Milica Mandić je u polufinalu pobedila Ruskinju Anastasije Barjušnikovu rezultatom 11:3 čime se plasirala u finale Olimpijade koje ne na programu večeras.

Ona će se za zlatnu medalju od 23 sata boriti protiv An Karolin Graf iz Francuske.

Subota 11.08.2012. 20:35
BRAVO MILICE SRPSKA PERJANICE ! NEMOJ DA TE OBUZME RADOST SREBRA I DEKONCENTRIŠE U BORBI U KOJOJ BI VEĆ OSVOJENU MEDALJU MOGLA DA POZLATIŠ.SAMO OPUŠTENO, HRABRO I MUDRO. SVI SMO PONOSNI UZ TEBE I U PORAZU I U POBEDI ! SREĆNO
Subota 11.08.2012. 20:49
Bravo cedo Srpsko. Tako se bore nase boje a ne kao pojedine tetke. Znaju na koga mislim. Bravo lutko samo napred. Imas dzinovsko srce.
Subota 11.08.2012. 22:39
bravo Milice, Ljubim te u prezime :D
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online