Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 16.07.2012.
20:31
Vestionline, Beta A

Terzić: Timska pobeda u Barseloni

Osvajačice medalja na Svetskom atletskom prvenstvu za juniore u Barseloni, Amela Terzić i Marija Vučenović rekle su danas po dolasku u Beograd da su uzbuđene zbog uspeha na tom takmičenju.

Sjajna budućnost pred srpskom atletičarkom - Amela Terzić

Srpska atletika iz dana u dan raste i uskoro će moći da parira svetskim silama tog sporta što je potvrdila Amela Terzić sa srebrnom medaljom na 1.500 metara i Marija Vučenović bronzom na SP za juniore.

Amela Terzić je na prvo mesto stavila timski duh reprezentacije Srbije.

"Veoma sam zadovoljna svojim uspehom. Bili smo jedan veliki tim i nadam se da će i dalje biti tako", rekla je Terzićeva i dodala da je znala da poseduje veliku snagu i da će istrčati za medalju.

"Poslednjih 400 metara osećala sam neku snagu koja me je vukla napred. Pronašla sam mesto između afričke atletičarke i počela da razmišljam o pobedničkom postolju. To mi se i ostvarilo i moram još jednom da naglasim da sam presrećna", istakla je Amela.

Možda i najzaslužniji za njen uspeh je trener Rifat Zilkić.

"Imali smo tri cilja. Da se plasiramo u finale, osvojimo medalju i ostvarimo Olimpijsku normu. Sva tri zadatka smo ispunili, a pri tom je Amela ostvarila i državni rekord. Imala je fantastičnu trku kako bih ja rekao, za udžbenike", rekao je Zilkić.

Rok za prijavljivanje za Olimpijske igre je prošao, pa Terzićeva nažalost ne može da dobije naknadni poziv za put u London.

Marija Vučenović

Marija Vučenović, koja je u bacanju koplja osvojila bronzanu medalju, rekla je da je rezultat ostvarila kada je izašla na "sve ili ništa".

"Prvi hitac u finalu mi je bio oko 49 metara, drugi prestup, a na treći sam izašla na sve ili ništa, dala sve od sebe i napravila dobar rezultat. Medalja mi mnogo znači, od sledeće godine ću se takmičiti u seniorskoj konkurenciji i nadam se da ću nastaviti da pravim dobar rezultat u kontinuitetu", rekla je Vučenovićeva.

Trener Vučenovićeve Dragiša Đorđić ocenio je da njegova takmičarka nije pružila svoj maksimum.

"Ovo nije njen maksimum, dva meseca pre prvenstva nismo radili trening do kraja i ona nije vežbala koliko je trebala zbog povrede leđa. Ova medalja će joj mnogo značiti za seniorsku konkurenciju. Ponosan sam na nju što je bila najbolja kada je napotrebnije i zahvalio bih se svima koji su bili uz nas", rekao je Đorđić.

Uspeh na prvenstvu, atletičarkama je čestitao i predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online