Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 02.12.2011.
20:24
Vestionline A

Borovčanin protiv Buholca za titulu

Naš najbolji bokser i evropski profesionalni prvak u verziji WBO, Nenad Borovčanin, dobio je, najzad, ime protivnika u svom prvom meču u kome će braniti šampionski pojas.

 

Nenad Borovčanin: Treniram punom parom

Rival u ringu krajem ove godine, tačnije 23. decembra, biće Nemac Lars Buholc, prvak Nemačke. Dolazi iz poznatog “Gorecki Boxing kampa” iz Berlina sa veoma impozantnim rezultatima. Ima 30 godina, 26 profesionalnih mečeva, 22 pobede i četiri poraza.

Menadžer našeg boksera, Darko Popivoda pokušao je da pronađe protivnika, pa je Svetskoj bokserkoj asocijaciji (WBO) poslao nekoliko imena, ali su iz sedišta ove organizacije odgovorili na taj način što su oni odredili narednog Darkovog protivnika.

"Mi smo prvo predložili nekoliko imena svetskoj bokserskoj organizaciji (WBO), ali su oni sve odbili i tražili da boksujem sa Buholcem, jer je odbrana titule obavezna, a ne dobrovoljna. Zapravo traže proveru moje devete pozicije na svetu".


Šampion Evrope je ranije gledao Larsa Buholca, ali od kako je saznao da će boksovati s Nemcem, dobio je snimke protivnikovih borbi i sada je gledanje tih snimaka sastavni deo treninga i priprema.

"Gledao sam Buholca par puta i ranije, a sada svaki dan proučavam snimke njegovih borbi i analiziram sve mane i vrline. Spreman je, kao i svaki Nemac, i ne odustaje tokom čitavog meča bez obzira da li dobija ili gubi. Ima jak udarac i zna da iznenadi, naročito kada umrtvi borbu, ali pripremam taktiku za koju će mi trebati dosta fizičke kondicije, pa zato ne gubim vreme na treninzima i trudim se da svaki put prevaziđem samog sebe u napornim treninzima", rekao je Borovčanin.


Što se tiče Nenada Borovčanina, on nastavlja s pripremama. Iza njega je mesec i po dana paklenog rada.


"Treniram punom parom za ovaj meč već 45 dana. Prvo sam obavio veoma zahtevne bazične visinske pripreme na Jahorini. Sjajni uslovi u hotelu “Vucko” na Jahorini, prosto su me naterali da maksimalno iskoristim taj period. Potom su došle na red kondicione pripreme u hotelu “Merkur” u Vrnjačkoj Banji, gde sam takođe iskoristio maksimalno pažnju svih zaposlenih i, prosto, nisam mogao a da tu i takvu pažnju maksimalno ne iskoristim i nadogradim moju fizičku spremu. Sada su na red došli specifični bokserski treninzi. Sparingujem u domu sportova na Košutnjaku gde su mi sparing partneri Mane Marčeta, Milan Piperski i Zvjezdan Vidaković koji će boksovati u uvodnom programu".


Kakva radna atmosfera vlada u sali za treninge ilustruje Nenad.

"Sparingujemo skoro svaki dan, a trener Miroslav Borovčanin ne dozvoljava da se čuje ni jedan drugi zvuk osim štoperice i udaraca, baš kao što je to bilo dok smo trenirali sa Fricom Zdunekom, kada sam osvojio titulu. Na žalost, Fric Zdunek neće biti prisutan na meču,jer ga čeka operacija kuka. Ne sumnjam u sebe, niti u svoju pobedu, a jaki treninzi mi ulivaju dodatno samopouzdanje I veru da ću godinu završiti kao evropski prvak i praviti planove za narednu 2012. godinu kao važeći šampion Evrope", reči su Nenada Borovčanina.


Darko Popivoda, menadžer “Balkan Boxinga” i Uve Gorecki, menadžer Larsa Buholca su potpisali ugovor za ovaj meč i očekuju pobede i profite svojih pulena.

"Biće to zaista praznik boksa i spektakl za sve ljubitelje plemente veštine u Novom Sadu u velikoj hali Spensa. Kada se sastanu dva jaka boksera, sa jakim motivima da pobede može se očekivati pravi rat u ringu, a ja se nadam da će nas Borovčanin zadržati pojas u svom vlasništvu i obradovati naciju sa još jednom pobedom i još boljom pozicijom na svetskoj rang listi od sadašnje devete", ističe Darko Popivoda, menadžer kampa “Balkan Boxing”.


U uvodnim borbama nastupiće Milan Piperski koji će rukavice ukrstiti sa Marselom Girkeom takođe iz Nemačke, Mane Marčeta protiv Mađara Viktora Salaia, dok Zvjezdan Vidaković čeka imena protivnika. Da spektakl bude potpun u zabavnom delu programa za gledaoce se spremaju mnoga iznenađenja.

Ono što se zna je da će biti vrhunska scenografija, rasveta “ala Las Vegas”, najavljeni su mnogi gosti iz javnog i političkog života. Interesovanje za meč je izuzetno, a karte će se pojaviti na blagajnama Spensa od 10. decembra. 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online