Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 22.12.2009.
00:00
Vesti A

MINI-PRIPREME VATERPOLO REPREZENTACIJE SRBIJE NA BANJICI

"Delfini" hvataju zalet za 2010.

Vaterpolisti i selektor Udovičić ovih dana primali brojna priznanja, a već od četvrtak počinju pripreme za nova iskušenja


Sjajna godina za srpski vaterpolo je na izmaku, ali će se reprezentativci, aktuelni svetski prvaci, još jednom okupiti na pripremama pred nove izazove u 2010. godini.

Od četvrtka, 24. do ponedeljka, 28. decembra, selektor Dejan Udovičić sazvao je mini-pripreme najboljih srpskih vaterpolista, koje u narednoj godini očekuje nastavak Svetske lige (do sada dve pobede - protiv Turske i Oradee), zatim Svetski kup u Rumuniji, a šlag na torti biće Evropsko prvenstvo u Zagrebu, na kojem će "delfini" braniti srebro iz Malage.

Prvu utakmicu u 2010. srpski tim odigraće 26. januara protiv vicešampiona sveta, ekipe Španije u Nišu u 3. kolu Svetske lige.

Vaterpolo reprezentacija Srbije i njen selektor za uspeh u 2009. godini (svetsko zlato iz Rima) dobili su i najviše sportske nagrade u zemlji.

Na svečanosti u organizaciji Olimpijskog komiteta 18. decembra za najbolju mušku ekipu proglašena je vaterpolo reprezentacija osvajač, a Udovičić je dobio i novoustanovljeno priznanje za najboljeg stručnjaka u 2009. godini.

"Veliki broj stručnjaka iz Srbije je moglo da bude na mom mestu. Srećan sam jer sam prvi koji sam dobio ovakvo priznanje, koje vidim kao podstrek da nastavimo u istom ritmu. Naše ambicije su uvek pobedničke u to nema razloga da bilo ko sumnja", izjavio je selektor Dejan Udovičić.


Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Velibor Sovrović je naglasio:

"Imamo plan rada ne samo do Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine. Zahvalni smo svima koji nas podržavaju i siguran sam da rezultatima opravdavamo poverenje. Imali smo veliku smenu generacija i uspešno smo je prebrodili i zbog toga čestitke svima", rekao je Sovrović.
 

Četvorica iz Vojvodine
Za prednovogodišnje pripreme Udovičić je pozvao sledeće igrače:
golmani - Slobodan Soro i Branislav Mitrović (Patizan), Gojko Pijetlović (Kataro);
igrači - Marko Avramović, Živko Gocić, Duško Pijetlović, Milan Aleksić, Nikola Rađen, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović (svi iz Partizana), Vanja Udovičić, Slobodan Nikić, Filip Filipović (sva trojica iz Pro Reka), Srđan Vuksanović, Petar Filipović, Boris Vapenski i Uroš Kalinić (svi iz Vojvodine).


Primorac osvojio Superkup Evrope
Posle osvajanja titule prvaka Evrope u maju ove godine, vaterpolisti Primorca osvojili su još jedan internacionalni trofej.
Tim iz Kotora sastao se sa mađarskim Segedom, aktuelnim osvajačem LEN kupa, a izabranici Ranka Perovića, u najtrofejnijoj godini za crnogorski klupski sport, poklonili su svom klubu pehar namenjen pobedniku Superkupa. Zvanični prvak Evrope slavio je u Kotoru - 8:6 (3:1, 1:0, 2:3 i 2:2).
Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Darko Brguljan sa tri gola, dva je postigao Gergelji Kiš, a po jedan Draško Brguljan, Toni Azevedo i Nebojša Milić. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online