Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 09.07.2011.
22:27
Vestionline A

Vaterpolisti Srbije krenuli po zlato u Šangaj

Vaterpolo reprezentacija Srbije otputovala je juče u Singapur na završni deo priprema pred Svetsko prvenstvo koje će od 17. do 30. jula biti održano u Šangaju.

Svetski šampioni brane titulu u Šangaju

Selektor vaterpolista Dejan Udovičić ističe da je osnovni zadatak nastavak niza uspeha koji se ogledaju u plasmanu na jedno od mesta na pobedničkom postolju.

"Glavni cilj nam je da nastavimo niz osvajanja medalja, što neće biti nimalo lak zadatak. Objektivno gledano naša grupa krije puno tajni i nijednu utakmicu ne smemo da odigramo opušteni. Igramo protiv Kine na startu i jasno je da će domaćin biti silno motivisan. Ne mislim da će nam prvo, drugo ili treće mesto u grupi olakšati ili otežati put u nastavku takmičenja, jer je najvažnije da u grupi uhvatimo pravi ritam", rekao je selektor Srbije. 

Kapiten ekipe koja je nedavno odbranila titulu u Svetskoj ligi, Vanja Udovičić, naglašava da je najvažniji cilj u 2011. već ostvaren.

"Velika je stvar što smo već izborili vizu za Olimpijske igre. Pred Svetsko prvenstvo 2009. u Rimu smo bili autsajderi, a sada smo jedni od glavnih favorita za osvajanje zlata, što predstavlja veliki problem za ovu reprezentaciju. Smatram da još nismo u stanju da se borimo sa bremenom favorita zbog neiskustva. Kada se Srbija uporedi sa drugim reprezentacijama, spadamo među najmlađe ekipe i teško je očekivati da selekcija stvorena pre dve-tri godine stalno ostvaruje vrhunske rezultate. Ovim ne želim da pravim alibi, već apelujem na opreznost", rekao je Vanja Udovičić.

Kao i uvek, "delfini" su krenuli po medalju, svesni da će, kao branioci titule, svima biti trn u oku.


"Kao i na svako takmičenje, i na ovo idemo s najvišim ciljem, ali svaka medalja je veliki uspeh. Najbitnije je da smo već obezbedili olimpijsku vizu", rekao je golman Gojko Pijetlović i dodao:


"Biće teže nego pre dve godine u Rimu, kada smo uzeli titulu. Sada će svi ići na nas punom snagom, jer smo svetski šampioni", zaključio je čuvar mreže Srbije.

Selektor srpskih vaterpolista odlučio je da na završni deo priprema povede 15 igrača, od kojih će na Svetsko prvenstvo otputovati 13.

Na spisku se nalaze:

Soro, Pijetlović, Mitrović, Avramović, Gocić, Udovičić, Pijetlović, Nikić, Aleksić, Rađen, Filipović, Prlainović, Mitrović, Ćuk i Ubović.

Subota 09.07.2011. 23:21
Samo polako momci, pametno!
Nedelja 10.07.2011. 17:46
Složno do pobjede, uljepšajte nam život!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online