Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 07.12.2009.
14:02
Tanjug A

Plivači Srbije ambiciozni pred EP

Trener plivačke reprezentacije Srbije Dejan Pejinović istakao je u ponedeljak da od 11 naših predstavnika na šampionatu Evrope u malim bazenima, od 10. do 13. decembra u Istanbulu, očekuje više plasmana u polufinalne i finalne trke.

"Svi srpski plivači su veoma ambiciozno pristupili pripremama za ovo takmičenje. Radi se o izuzetno kvalitetnoj i marljivoj gupi sportista", napmenuo je Pejinović i dodao da će konkurencija u Istanbulu biti "dosta jaka".

Sportski direktor Plivačkog saveza Srbije (PSS) Mladen Kapor smatra da će predstojeće prvenstvo u gradu na Bosforu biti "specifično" iz više razloga.

"Prvi put naša reprezentacija tamo odlazi kao respektabilan tim. Do sada su uglavnom daroviti pojedinci odskakali iznad ostatka ekipe, ali ovoga puta imamo obavezu da se dokažemo kao kompletan sastav", naglasio je Kapor.

Kako je dodao, zanimljivo je da će u Istanbulu prvi put plivati u jednoj trci po deset takmičara, dok će način starta biti sličan atletskom i to sve u cilju boljih rezultata.

Kapor je ocenio da je u novom ciklusu, nakon usepšno okončanog prvenstva sveta u Rimu (od 17. jula do 2. avgusta), shodno mogućnostima srpskih predtavnika ostvaren maksimalni učinak.

"Reprezentativci su se okupili i trenirali u Nacionalnom trenažnom centru. Želja nam je bila da osete zajednički rad", dodao je Kapor.

Najiskusniji član srpskog tima, Marica Stražmešter, navela je da je na šampionatu u 25. metarskim bazenima prošle godine u Rijeci ostvarila dva plasmana u polufinale.

"Velika mi je čast što sam član ovog tima, koji čine talentovani i uspešni plivači. Oni predstavljaju budućnost srpskog plivanja", rekla je Stražmešter.

Ivan Lenđer, koji će u Istanbulu plivati na 50 i 100 metara delfin, podsetio je da mu je ovo treće učešće na prvenstvima u kratkim baeznima, uz napomenu da se dva puta dokopao finala.

"Konkurencija u Istanbulu biće jaka, ali olakšanje za sve učesnike biće činjenica da se Milorad Čavić ovoga puta neće nadmetati, već će sa tribina pomoći srpskim reprzentativcima da postignu što bolje rezultate", naglasio je Lenđer.

Srpski tim, osim Stražmešter i Lenđera, čine još Nađa Higl, Miroslava Najdanovski, Milica Ostojić, Jovana Bogdanović i Anđelka Petrović u ženskoj, odnosno Čaba Silađi, Radovan Siljevski, Boris Stojanović i Igor Beretić u muškoj konkurenciji. 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online