Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 13.03.2011.
14:47
Vestionline, Beta A

Reklamirao sport i zaradio prijavu

Trenera i predsednika Aikido kluba Tenšin iz Pirota Aleksandra Petrovića (31) Prekršajni sud u Pirotu proglasio je odgovornim i izrekao mu opomenu, jer je prekršio Zakon o oglašavanju kada je na školama lepio plakate kojima poziva decu da treniraju.

Sud je postupio po prijavi republičkog tržišnog inspektora za pirotski okrug Dragane Mijalković, koju je ona podnela još u martu prošle godine.

Aikido - demonstracija

Petrović je trener, osnivač i instruktor u klubu Tenšin, koji je osnovan 2006. godine i registrovan u ministarstvu sporta. Petrović je po struci građevinski inženjer i nigde nije zaposlen.

"Presudu još nisam dobio, ali ne nameravam da platim nikakvu kaznu", rekao je Petrović.

On kaže da je od kada klub postoji na svim osnovnim školama lepio plakate u kojima je pozivao decu da se bave aikidom i do sada nikakvih problema nije imao.

U Tržišnoj inspekciji u Pirotu kažu da je prijava protiv Aleksandra Petrovića podneta u martu prošle godine, u akciji koju je pokrenulo ministarstvo trgovine, s ciljem da se zašstite maloletnici i spreči da se u školama masovno oglašavaju razne agencije, škole i sportski klubovi. Inspekcija je podnela prijavu zbog kršenja člana 85. Zakona o oglašavanju.

"To nije prijava ni protiv sporta ni protiv bavljenja dece sportom, već prijava u zaštitu interesa maloletnika, odnosno protiv oglašavanja konkretnog sportskog kluba", rekao je šef Odseka Tržišne inspekcije u Pirotu Slobodan Todorović.

Petrović kaže da je bio kod prekršajnog sudije i objasnio da ne vidi nikakav prekršaj.

"Rečeno mi je da je kazna od dvadesetak hiljada kao za fizičko lice i još minimalna kazna od stotinak hiljada dinara", kaže Petrović, dodajući da mu se javilo mnogo ljudi koji žele da pomognu.

"Pominjali su da može da bude i opomena. Neću ni opomenu da prihvatim, jer ovo što radim je dobro za decu, a aikido je veoma koristan za njihov razvoj u fizičkom i mentalnom smislu. Ipak, sam ja ovde nekakav pedagog i usmeravam decu na nešto dobro u životu", kazao je Petrović.

Podršku Petroviću i njegovom klubu pružili su Aikido federacija Srbije i Sportski centar Pirota.

"Oglašavanje termina treninga u sportskim klubovima na oglasnim tablama škola dugogodišnja je praksa svih klubova u gradu. Klubovi ostalih borilačkih sportova su zaprepašćeni ovom odlukom", rekao je direktor Sportskog centra Pirot Nenad Đorđević i Petroviću ponudio pomoć.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online