Sreda 15. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 24.09.2010.
16:43
Vestionline A

Počinje Svetsko prvenstvo u odbojci

Odbojkaška reprezentacija Srbije u subotu protiv Nemačke startuje na 17. Svetskom prvenstvo koje se u Trstu održava od 25. septembra do 10. oktobra.

Spremni za predstojeći izazov - odbojkaši Srbije

Izabranici Igora Kolakovića prvi meč će odigrati protiv Nemačke, u subotu od 21h. U nedelju "orlovi" će snage odmeriti sa Kanadom od 17h, a u poslednjem, trećem kolu grupe F rival će im biti Poljska od 21h.

Naša selekcija će u Italiji pokušati da dođe do druge medalje nakon srebra u Japanu pre 12 godina, a selektor Igor Kolaković kaže da je cilj plasman u polufinale.

„Posle dugog leta, koje je bilo puno i utakmica i treninga, imali smo drugi deo priprema upravo za Svetsko prvenstvo, da bismo najbolje moguće igrali tamo i došli do nekih naših snova, a to je, kao što smo i ranije najavljivali, borba za polufinale i medalje“, istakao je Kolaković i dodao:

„Pred nama je dugačak put, ići ćemo korak po korak, utakmicu po utakmicu. Grupa u Trstu je izuzetno jaka, protivnici počevši od Nemačke, pa preko Kanade i Poljske, sa sličnim ambicijama kao i naše, da prođu prvi krug, što samo govori o značaju i dramatici koja nas čeka“, rekao je Kolaković.

Posle prvog dela takmičenja formiraće se novih šest grupa u kojima će biti po tri selekcije iz svake grupe po sistemu A1, C2, F3 - B1, F2, D3...

Komplikovani i neuobičajeni sistem ukrštanja za "orlove" znači da se u drugoj fazi mogu susresti sa bilo kojom ekipom. Tu zamršenosti nije kraj jer će plasman u treću rundu obezbediti prve dve selekcije koje će kasnije ponovo formirati četiri grupe od po tri tima.

Pobednici tih grupa zaigraće u polufinalu, dok će ostatak učestvovati u razigravanju od 5. do 8. mesta, kao i od 9. do 12.

Takav sistem takmičenja publici će doneti čak rekordnih 78 mečeva tokom turnira.


Sastavi grupa:
F grupa – Trst: Srbija, Poljska, Nemačka, Kanada.
A grupa – Milano: Italija, Japan, Egipat, Iran.
B grupa – Verona: Brazil, Španija, Kuba, Tunis.
C grupa – Modena: Rusija, Portoriko, Australija, Kamerun.
D grupa – Ređo Kalabrija: SAD, Argentina, Venecuela, Meksiko.
E grupa – Torino: Bugarska, Kina, Francuska, Češka.

Raspored grupe F:
1. kolo – subota, 25. septembar:
Srbija – Nemačka 21,00
Poljska – Kanada 17,00


2. kolo – nedelja, 26. septembar:
Srbija – Kanada 17,00
Poljska – Nemačka 21,00


3. kolo – ponedeljak, 27. septembar:
Srbija – Poljska 21,00
Nemačka – Kanada 17,00

Spisak Igora Kolakovića za SP:

tehničari: Nikola Grbić (bre banka lanuti kuneo, Italija) i Vlado Petković (Vori kapital seul, Koreja)
korektori: Ivan Miljković (Fenerbahče, Turska) i Saša Starović (Andreoli Latina, Italija).
libera: Marko Samardžić (Aris solun, Grčka) i Nikola Rosić (Fridrihshafen, Nemačka).
blokeri: Dragan Stanković (Lube Banka, Italija), Marko Podraščanin (Lube banka, Italija), Borislav Petrović (NIS Vojvodina, Novi Sad) i Milan Rašić (Ach Volej, slovenija).
primači: Bojan Janić (Jaroslavič Jaroslavlje, Rusija), Miloš Nikić (Peruđa, Italija), Nikola Kovačević (Andreoli Latina, Italija) i Miloš Terzić (crvena zvezda).

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online