Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 25.11.2010.
23:44
vestionline, blic A

Jovanović: Mogli smo još bolje!

Iako je bio zadovoljan pobedom nad Žalgirisom (68:62), trener Partizana Vlade Jovanović izrazio je žaljenje što trijumf nije bio veći od "plus 11", jer su crno-beli imali odličnu priliku da dokusure protivnika iz Litvanije.

"Zadovoljava me svaka pobeda i dobra igra. I ova utakmica imala je dva poluvremena. U prvom smo igrali jako dobro i u odbrani i u napadu, dok smo u drugom ušli energetski slabije. Ipak, zaustavili smo ih pritiskom u odbrani, visokim intenzitetom u tom segmentu igre. U poslednja dva minuta pojavila se situacija da branimo 11 razlike iz prvog meča, ali smo već previše energije i emocija potrošili i nismo izdržali", rekao je Jovanović posle pobede nad Žalgirisom od 68:62.


Trener crno-belih je dodao da je Žalgiris ekipa koja zaslužuje pun respekt.

"Tajna našeg uspeha je verovatno što smo obratili pažnju na kontre, skok u napadu i trojke, njihova najjača oružja. Naravno, navijači su nam u presudnim trenucima dali 'vetar u leđa' i to nije moglo a da se ne oseti", dodao je Jovanović.

Trener Žalgirisa Aco Petrović rekao je da je Partizan sada sasvim nova ekipa u odnosu na prvi meč.

"Pokazali su da su najagresivniji u Evroligi. Niko takvu odbranu ne igra! Dobar skauting imaju. Svi naši napadi su bili prekinuti. Imali su više energije, a mi smo loše ušli u utakmicu. U drugom poluvremenu smo menjali ritam njihove odbrane. Iako smo gubili i sa 20 razlike, uspeli smo da se vratimo, i za nas napravili dobar rezultat u slučaju da imamo isti broj bodova", naglasio je Aco Petrović.

Jedan od najboljih pojedinaca iz redova Partizana Džejms Gist izjavio je posle meča da je ovaj trijumf bez ikakve sumnje od velike važnosti za tim.

"Svi znamo koliko je Žalgiris snažan tim, to su i potvrdili pobedivši nas ubedljivo u Litvaniji. Ušli smo u pobedničku seriju i to je nešto što smo svi želeli. Protiv Žalgirisa smo stvorili veliku razliku i to je ono što smo se i dogovorili da uradimo, steknemo prednost i onda mnogo lakše igramo. Jedino što nije bilo dobro to je pad u završnici, jer tako dozvoljavamo rivalu da se vrati u život. Oni su to iskoristili da pogode neke šuteve i utakmicu reše minusom koji im je prihvatljiv. Ipak, ovo je nagoveštaj još boljih partija Partizana, jer je očigledan napredak u našoj igri, posebno u Evroligi", rekao je Gist.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online